1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rauma

Rakkaustarina Hiljaiset sillat Rauman Kaupunginteatteriin

Rauman Kaupunginteatterin keväässä nähdään romanttista rakkausdraamaa ja kuullaan Tapio Rautavaaran lauluja.

Rauma
Rauman kaupunginteatteri ulkoa.
Antti Laakso / Yle

Rauman Kaupunginteatterin kevätkauden avaa Clint Eastwoodin elokuvana tunnettu, Robert James Wallerin romaaniin perustuva Hiljaiset sillat. Näytelmä kertoo neljästä päivästä, joiden aikana hiljaista elämää viettävä perheenäiti Francesca ja kiertävä valokuvaaja Robert kokevat rakkauden, joka muuttaa heidän koko loppuelämänsä.

Francescana Raumalla nähdään Raisa Sorri. Robertin roolissa vierailee Oskari Perkki. Esityksen ohjaa Iiris rannio ja lavastaa Samuli Halla.

- Minun piti ensin itse ohjata Hiljaiset Sillat, mutta sitten tuli tämä lähtö Hämeenlinnaan, kertoo kaupunginteatterin johtajan pestin jättävä Kirsi-Kaisa Sinisalo.

Toinen kevätkauden ensi-ilta on Tapio Rautavaaran lauluista ja Veikko Huovisen teksteistä koostuva lauluilta Reppu ja Reissumies. Esitys syntyy kapellimestari Perttu Suomisen ja näyttelijä Heimo Korhosen toiveesta. Korhosen lisäksi esityksessä laulaa ja näyttelee Lauri Ketonen. Esityksen ohjaa Mona Lehtola.

Rauman Kaupunginteatterin syksyn näytöskauden ohjelmiston rungon muodostavat mm. Reidar Palmgrenin ja Satu Silvon tähdittämä intohimoinen musiikkidraama Kuubalainen serenadi, Tuomas Kyrön kulttiteos Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike sekä Suomen kantaesityksensä saava komedia Onnennumerot. Syyskaudella nähdään myös vierailuesityksiä, joista ensimmäisenä on vuorossa Ylioppilaskunnan Laulajien YL ja Toivo Kuula 130 vuotta -konsertti Rauma-salissa lauantaina 28.syyskuuta.

Rauman Kaupunginteatteri on kiinnittänyt kaudeksi 2013–2014 näyttelijöiksi Mona Lehtolan, Lauri Ketosen ja Lotta Vaattovaaransekä näyttelijäharjoittelijaksi Marko Salmisen.

Kirsi-Kaisa Sinisalo jatkaa Rauman teatterinjohtajana lokakuun loppuun saakka. Jatkossa hän johtaa Hämeenlinnan Teatteria. Taakseen hän jättää katsojaennätyksiä rikkovan talon.

- Rauman Kaupunginteatteri on sekä taloudellisesti että yleisömäärältään hyvässä kunnossa.

Uusi teatterijohtaja valitaan Raumalle syyskuussa.

Lue seuraavaksi