Liikennevaliokunnan puheenjohtaja vierastaa liikennevalokelloja

Liikennevaloissa odotus- ja tienylitysaikaa näyttävät sekuntikellot saattavat liikenne- ja viestinä valiokunnan puheenjohtaja Kalle Jokisen mukaan jopa lisätä punaisia päin kävelyä ja onnettomuusriskiä. Jokinen toivoo, että tässä taloustilanteessa rahat sijoitettaisiin toisaalle.

Kuva: Antti Eintola / Yle

Liikenne- ja viestintä valiokunnan puheenjohtaja Kalle Jokinen (kok.) ei katso tarpeelliseksi liikennevaloissa odotus- ja tienylitysaikaa näyttäviä sekuntikelloja. Kellot saivat laajaa kannatusta eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan jäseniltä, mutta Jokinen keksii rahoille parempaa käyttöä.

- Jos ja kun saadaan lisää rahaa liikenteeseen, niin itse ostaisin asvalttia mieluummin kuin sekuntikelloja. Pitäisi pitää huolta liikenteestä, joka meillä jo on. Se on turvallisuuden kannalta ensimmäinen asia.

Jokinen ei usko, että sekuntikelloilla olisi merkitystä liikenteen turvallisuuden kannalta. Jokainen tietää, mitä tarkoittaa punainen ja vihreä, toteaa Jokinen.

- Näkisin, että ne, jotka eivät noudata liikennevaloja, tulevat ennakoimaan viimeiset viisi sekuntia kellosta ja liikkeelle lähdetään punaisilla. Tässä on sekin riski, että liikennettä vaarannetaan yhä enemmän.