Dagens Nyheter: Kenneth Kvarnströmistä kulttuurijohtaja Tukholmaan

Koreografi Kenneth Kvarnström on nimitetty Tukholman uuden kulttuuriorganisaation tanssista vastaavaksi taiteelliseksi johtajaksi. Kvarnström on Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia koreografeja.

kulttuuri

Koreografi ja taiteilijaprofessori Kenneth Kvarnström on nimitetty tanssin taiteelliseksi johtajaksi Tukholman kulttuuritaloon ja kaupunginteatteriin, jotka yhdistyivät vastikään, kertoo ruotsalaislehti Dagens Nyheter (siirryt toiseen palveluun).

Kulttuuritalon ja kaupunginteatterin toimitusjohtaja Benny Fredriksson luonnehtii Kvarnströmiä "kansanvalistajaksi sanan parhaassa merkityksessä", lehti kertoo.

Tukholman kulttuuritalo ja kaupunginteatteri yhdistyivät heinäkuun alussa. Uudella kulttuuriorganisaatiolla on yli 400 työntekijää. Kvarnströmin lisäksi organisaatioon valittiin kuusi muuta taiteellista johtajaa.

Kvarnström on Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia koreografeja. Hän johtanut Helsingin kaupunginteatterin tanssiryhmä Helsinki Dance Companya ja työskennellyt oman tanssiryhmänsä K. Kvarnström & Co:n koreografina. Vuosina 2004-2007 Kvarnström johti Tukholman tanssitaloa Dansens Husia.