Pihtiputaan Plokilla uusi nimi ja valmentaja

Lentopalloa naisten SM-liigassa pelaava Pihtipudas lähtee tulevaan pelikauteen kauttaaltaan uudistuneena. Pääsponsorin vaihtuminen on muuttanut myös edustusjoukkueen nimen.

Pihtipudas
Pislaploki pelaa pronssimitalista
Tässä Pihtiputaan lentopallonaiset vielä vanhoissa pelitamineissaan, LiigaPlokin uudistunut ilme nähdään pelikentällä ensi viikolla. Pislaploki

Uusi nimi, uusi valmentaja ja liuta uusia pelaajia - pihtiputaalaisen lentopallon lippulaivajoukkue, naisten SM-liigassa pelaava LiigaPloki Pihtipudas on kokenut tänä vuonna melkoisen muodonmuutoksen.

Nimenvaihdon takana on yksinkertaisesti pääsponsorisopimuksen loppuminen. Muutaman vuoden ajan joukkueen päätukijana toiminut Pisla ei enää jatkanut sopimustaan, joten sen nimi oli luontevaa jättää pois myös edustusjoukkueen tittelistä.

Talouden alamäki näkyy myös urheilussa sponsorituen niukkuutena. LiigaPloki Pihtiputaan johtokunnan puheenjohtaja Raimo Pärnänen toteaa, että "talousarvion kasaaminen on entistä haastavampaa", mutta hän luottaa kuitenkin tulevaisuuteen.

- Kyllä uskoa siihen on, että tämän pohjoisen Keski-Suomen alueelta yhteistyökumppaneita riittävästi löytyy, Pärnänen vakuuttaa.

Nyt lentopalloliigassa pelaa siis LiigaPloki Pihtipudas, jota valmentaa tällä kaudella Teemu Oksanen. Pihtiputaan kunta on lupautunut sponsoroimaan joukkuetta 16 000 eurolla, ja lisäksi mitalipeleihin pääsy toisi ylimääräiset tuhat euroa - mitalista Plokille annettaisiin vielä toiset tuhat euroa. Lisäbonukset voivat kuitenkin olla tiukassa, puheenjohtaja arvelee.

- Pudotuspeleihin meillä tietysti on tavoite ja sarjassa säilymiseen, mutta ehkä sinne mestaruuteen ei nyt tässä uudella kaudella tavoitella. Mutta kyllä me uskotaan ja tavoitellaan selkeästi menestystä, Raimo Pärnänen lupaa.

Ensi viikonloppuna, 23.-25.8., LiigaPloki ottaa vauhtia lentopalloliigaan järjestämällä Pihtiputaalla oman harjoitusturnauksen. Vieraiksi tuolloin saapuvat Pieksämäki Volley, Woman Volley Rovaniemeltä ja tyttöjen maajoukkueesta koostuva liigatulokas Kuortane.