1. yle.fi
  2. Uutiset

Mikko Kouki valittiin Turun kaupunginteatterin taiteelliseksi johtajaksi

Mikko Kouki seuraa pitkäaikaista työkaveriaan Arto Valkamaa Oulusta Turun kaupunginteatteriin.

kulttuuri
Oulun kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Mikko Kouki.
Yle

Turun Kaupunginteatteri Oy:n hallitus valitsi perjantaina pidetyssä kokouksessaan Turun Kaupunginteatteri Oy:n taiteelliseksi johtajaksi Mikko Koukin. Hän toimii tällä hetkellä Oulun kaupunginteatteri Oy:n taiteellisena johtajana.

Mikko Kouki ja Arto Valkama ovat olleet työpari jo usean vuoden ajan. Valkama valittiin Turun Kaupunginteatteri Oy:n toimitusjohtajaksi viime kesäkuussa.

Kouki aloittaa uudessa tehtävässään 1.3.2014.

Aiemmin viikolla Kouki perusteli Yle Turulle perhesyillä päätöstään lopettaa Oulussa.

- Vaakakupissa painoi paljon koti Turussa. Olen ollut reilu puolitoista vuotta kaksi yötä joka viikko junassa ja usein vielä vieraiden ihmisten kanssa pienessä kopissa. Sillläkin oli iso merkitys.

Linnateatterin isä ja Louhimiehen luottomies

45-vuotias Mikko Kouki on toiminut näyttelijänä, käsikirjoittajana ja ohjaajana. Hän perusti Turkuun Linnateatterin vuonna 2003 ja toimi sen johtajana aina Ouluun siirtymiseensä asti.

Kouki on ohjannut useita menestysnäytelmiä Linnateatteriin, myös Turun kaupunginteatterissa esitetty Kakola-musikaali oli hänen ohjauksensa. Kouki on näytellyt monissa suomalaisissa elokuvissa ja hänet tunnetaan muun muassa Aku Louhimiehen ohjaamista elokuvista, kuten Paha maa, Kuutamolla, Vuosaari _ja _Riisuttu mies.

Mikko Kouki on palkittu kahdella Jussi-patsaalla ja Suomen Arvostelijain liiton kilon punnuksella sekä Varsinais-Suomen liiton Aurora-mitalilla.

Lue seuraavaksi