Haloo Helsinki!: Emme tekisi biisejä englanniksi

Ylen aamu-tv:ssä vierailleet bändin jäsenet kertovat, miten yhtye on päässyt nykyiseen asemaansa ja mitä he ajattelevat kansainvälisestä suosiosta.

viihde

Rockyhtye Haloo Helsinki! on ensimmäinen suomalainen artisti, jonka neljä perättäistä singleä ovat nousseet radiolistan ykköseksi. Yhtyeen tuorein levy kapusi viime sunnuntaina albumilistalla kärkeen. Orastavasta vientipotentiaalista huolimatta Haloo Helsinki! ei taipuisi englannin kielelle, uskovat laulaja-basisti Elli sekä kitaristi Leo.

Uusin levy Maailma on tehty meitä varten on yhtyeen neljäs. Yhtä kappaletta lukuun ottamatta levyn kaikista sanoituksista vastaa Elli.

- Jännittää edelleen tuoda uusi teksti kaikkien eteen. Hienointa on kuitenkin nähdä, miten musiikki vaikuttaa ihmisiin. Kun saa esimerkiksi lukea pitkiä sähköpostiviestejä, miten joku tietty kappale on auttanut jonkun elämässä, Elli kertoo Ylen Aamu-tv:n haastattelussa.

Seitsemän vuotta vanha yhtye on päässyt Suomessa pian jo niin pitkälle kuin mahdollista. Bändin keski-ikä on 20 vuotta ja rapiat.

- Olemme osuneet hyvään saumaan, sillä meidän kaltaisia bändejä ei ole paljoa ollut markkinoilla. Oma paikka löytyi nopeasti. Mutta onhan tuolla Popedaa ja Yötä, jotka ovat tahkoneet keikkoja 30 vuotta.

Levyn toinen single "Vapaus käteen jää" on tunnuskappale Aku Louhimiehen keväällä ilmestyneessä elokuvassa 8-pallo.

- Se biisihän oli olemassa jo ennen kuin Louhimies otti meihin yhteyttä. Hämmästelemme yhä, miten hyvin kappale ja elokuva tukevat toisiaan, Elli sanoo.

Kaksi singleä, Huuda! sekä _Maailma on tehty meitä varten, _kuvattiin molemmat New Yorkissa. Leon ja Ellin mukaan suurkaupunki sopi kappaleiden soundeihin hyvin. Silti kansainvälisen suosion tavoittelu ei Ellin ja Leon mukaan "kiinnosta pätkääkään". Elliä epäilyttää myös se, taipuisiko Haloo Helsinki! ikinä englannin kielelle.

- Suomen kielellä voi sanoa mitä tahansa. Englanniksi minulla ei riittäisi rahkeet.