Ylitornion urheilukenttä uudistuu täysin

Vuonna 1958 rakennettu Ylitornion urheilukenttä on tuotu nykyaikaan perusteellisella remontilla. Samalla kentän käyttömahdollisuudet monipuolistuvat, sillä tekonurmikentälle maalataan myös pesäpallokentän rajat.

Ylitornion kunta (Ruotsi)
Ylitornion liikuntasihteeri Markku Montel ja rempattu urheilukenttä.
Heidi Hannukainen / Yle

Viimeisen 50 vuoden ajan Ylitornion urheilukenttää on kunnostettu ainoastaan lisäämällä mursketta juoksuradoille. Kenttä tarvitsi perusteellisen kunnostuksen ja sitä on remontoitu uuteen uskoon lähes vuoden ajan.

Juoksuradan pituudeksi muodostui 350 metriä uudenkarheata pinnoitetta. Tekonurmelle maalataan sekä jalkapallo- että pesäpallokentän rajat. Keihään- ja kiekonheittopaikat siirrettin päätien ja joen väliin, jonne pääsee helposti uuden alikulkutunnelin kautta.

- Tähän saatiin lisäksi parkkipaikat, 104 hengen katettu katsomo sekä huoltorakennus, kertoo liikuntasihteeri Markku Montell.

Elokuun lopussa juostaan jo sukkulaa

Kenttä vihitään käyttöön elokuun viimeisenä lauantaina liekkimielisellä kisalla, jossa kunnan päättäjät, sivistystoimen viranhaltijat sekä koululaiset ottavat toisistaan mittaa eri lajeissa.

- Avajaiskisan lajeina ovat sukkulajuoksu, rangaistuspotku-kilpailu, frisbeen heitto ja hyppynaru-viesti, Montell toteaa.

Liikuntasihteerin tehtävästä väistyvä Montell kiittää kuntaa ja päättäjiä urheiluun panostamisesta.

- Olen työskennellyt kunnassa lähes 40 vuotta ja olen kiitollinen siitä, että kunta on panostanut erittäin hyvin ja voimakkaasti liikuntapaikkoihin.