Anssi Nykänen rummuttaa jo 5000 eri kappaleella

Tätä nykyä Nykänen paukuttelee kapuloita muun muassa Paula Koivuniemen bändissä. Oman soololevyn tekoa pitkän muusikon uran tehnyt mies ei ole pohtinut. - Vaan eihän sitä ikinä tiedä. Vannoin minä aikanaan senkin, etten ikinä ala käyttämään pitkiä kalsareita. Nyt otan ne käyttöön heti talven tullen.

Muusikko, rumpali Anssi Nykänen tekee edelleen ahkeraa studiotyötä. Keikoillakin arvostettua rumpalia näkee yhä - tällä hetkellä esimerkiksi Paula Koivuniemen bändissä. Perjantaina luvassa on saliesiintyminen Kouvolassa Kuusankoski-talolla.

- Eiköhän me bileet saada sielläkin käyntiin. Tietysti kaikki riippuu kapellimestaristamme eli Paulasta. Olemme valmistautuneet bändinä kaikkeen, toteaa Nykänen.

Vaikka keikoilla Paula on johtaja, tempon määrää rumpali.

- Saan laskea kappaleet käyntiin, mutta jos tuntuu, ettei tempo ole hyvä, niin sitä voidaan sitten yhdessä vähän laskea tai nostaa.

Gramexin arvion mukaan Nykänen soittaa yhteensä noin 5000 eri kappaleella ja on viidenneksi eniten levyttänyt muusikko koko Suomessa. Studiotyöllä ei Nykäsen mukaan ole suurta eroa live-esiintymisiin.

- Live-esiintyminen on yhtälailla tärkeää. Studiossa se on vain niin hieno tunne, kun saa nauhalle jotakin sellaista, jota pystyy kuuntelemaan enemmän kuin neljä tahtia.

Levynteko meneillään Remun kanssa

Nykänen on mukana myös Remun tulevalla levyllä. Levyä on tehty pitkään ja hartaasti.

- Kun lähdin kotoa ensimmäiseen soittosessioon vuosi sitten, sanoin vaimolle, että joko tulen nopeasti takaisin tai sitten menee pitkään. Ja onneksi meni pitkään, rumpali nauraa.

Nykänen on iloinen saadessaan soittaa Remun kaltaisen legendan kanssa.

- Hän on kuitenkin rumpali, joka iski omaankin ikäluokkaani aikanaan aika lujaa. Kyllä Roadrunneria ja muita levyjä tuli itsekin kuunneltua pikkunassikkana paljon.

Oman soololevyn tekoa kokenut muusikko ei ole vielä pohtinut.

- Mutta eihän sitä koskaan voi tietää. Vannoin minä aikanaan senkin, etten ikinä ala käyttämään pitkiä kalsareita. Nyt otan ne käyttöön heti talven tullen.