Etelä-Savon puukauppa Suomen vilkkainta

Tämän vuoden alkupuoliskolla Etelä-Savossa tehtiin puukauppoja 22 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla. Muualla maassa puukaupat lisääntyivät vajaa 10 prosenttia.

puukauppa
Puunrunkoja odottamassa junaan kuormausta Vuokatissa.
Roni Rekomaa / Lehtikuva

Etelä-Savossa on käyty Suomen vilkkainta puukauppaa tämän vuoden alkupuoliskolla. Etelä-Savossa puukauppoja tehtiin 22 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Metsäkeskuksen mukaan Etelä-Savo on monella mittarilla mitattuna metsätalouden kärkimaakunta. Muun muassa ainespuuvarojen käyttöaste on ollut vuosina 2007-2011 maan korkein. Etelä-Savon osuus koko maan puukaupoista on noussut peräti 15%:iin.

Suomen metsäkeskus on arvioinut eri maakuntiin saatavia kantorahatuloja heinäkuun loppuun mennessä. Tähän mennessä ilmoitetuista hakkuista saatavat kantorahatulot ylittävät Etelä-Savossa ainoana maakuntana 100 miljoonan euron rajan.

Lomakauden hiljaisemman vaiheen jälkeen odotukset myös syksyn puukaupasta ovat myönteiset, sillä sekä sahat että paperi- ja selluteollisuus tarvitsevat edelleen runsaasti puuta.

- Meillä on lupa odottaa tämän vuoden puukaupoista jälleen yli 200 miljoonan euron kantorahatuloja Etelä-Savoon, toteaa aluejohtaja Antti Heikkilä Suomen metsäkeskuksen tiedotteessa.