Taikurin kotiinpaluu: Noora Karma Olavinlinnassa

Olavinlinna on perjantai-iltana taikalinna. Maagikko ja mentalisti Noora Karma tuo sinne Taikalinna -näytöksensä. Mukana on kaksi muutakin taikuria, jonglööri ja sellosolisti.

Noora Karma
Maagikko ja mentalisti Noora Karma
Maagikko ja mentalisti Noora Karma palaa palatsien ja loistohotellienkautta Olavinlinnaan.Saara Salmi-Hires / Magnum Live Oy

Viidentoista vuoden kansainvälisen uran jälkeen Noora Karma on palannut paitsi Suomeen, myös vanhaan kotikaupunkiinsa Savonlinnaan. Näin juhlavaa paluuta hän tuskin itsekään osasi ennustaa.

- No, kyllä minulla oli pienen pieni aavistus, koska olin kova tyttö esiintymään lapsena. Totta kai, kun kävi täällä oopperoita ja muita esityksiä katsomassa, niin oli semmoinen haave, että ehkä minäkin tuonne lavalle joskus pääsen. Ja nyt sitten vihdoinkin pääsen, huokaa Noora Karma.

Takana on esiintymisiä suurilla estradeilla, mutta Olavinlinnassa on kuitenkin oma väreilynsä. Tällainen paluu kotikaupunkiin tuntuu hyvältä.

- Tämähän on todella komea paluu. Tämä on ensimmäinen keikka mitä olen ikinä tehnyt Savonlinnassa taikuuden parissa. On hienoa tulla näin hulppeaan linnaan esiintymää. Tosi, tosi, tosi iso unelma, sanoo Noora Karma. Lämmöllä hän ajattelee myös kotiaan Miekkoniemessä, kouluaan Mertalassa ja monia savonlinnalaisia ystäviään.

Harrastuksesta suurille näyttämöille

Jos kaikki taikuuden salat paljastettaisiin, ei se enää taikuutta olisikaan. Eikä taikuutta opita noin vain.

- Tein tätä monta vuotta harrastuspohjalta ja pikkuhiljaa siitä tuli ammatti. Koko ajan tässä oppii. Jokainen esitys ja jokainen erilainen show ja yleisö opettaa. Joka ilta saa jotakin uutta, jota kannattaa käyttää tulevissa esityksissä.

Näinkin mittavan esityksen vuoksi on tehty paljon työtä. Show koostuu monista elementeistä. On valoja, savuja ja musiikkia.

- Tämä paikka on niin iso, että pitää tavallaan vähän sisustaa, että tulee intiimi ja mystinen ilmapiiri. Täällä on paljon hyviä ihmisiä tekemässä tätä, että saadaan illasta hyvän näköinen, Noora Karma lupaa.

Noora Karman lisäksi taikapiiriä loihtivat Olavinlinnassa taikurit Alfonso Rios Espanjasta ja Mad Martin Argentiinasta sekä jonglööri Juha Kurvinen ja sellisti Helena Paavola Suomesta. Siitä syntyy vielä oma draamansa.

- Yritän pitää punaisen langan tässä esityksessä. Aloitetaan rauhallisemmissa merkeissä, on ajatusten lukemista ja paljon musiikkia. Toisessa osassa on , klassista taikuutta ja näitä Kurvisen hurjia moottorisahatemppuja. Vähä kaikkea, että pysyy jännitys yllä. Jotkut temput ovat oikeasti vaarallisia, mutta kyllä koko perheen kansa voi tulla. Pienimmät voivat välillä sulkea silmänsä, neuvoo Noora Karma.

- Ja Olavinlinnassa tunnelma on heti aika taikamainen, Noora Karma sanoo.