Nuorisotakuu toi opiskelijaryntäyksen Alkio-opistoon

Nuorisotakuu ja uudet opintolinjat toivat ison määrän uusia opiskelijoita perinteiseen Alkio-opistoon Korpilahdelle. Opiskelun aloittaa opistossa tänään 240 henkilöä. Suurin osa asuu opistolla, mutta kaikki eivät opistolle mahdu. Asuntoja opiskelijoille on etsitty aina Jyväskylästä saakka.

Koulutus ja kasvatus
Oppilas kirjan ääressä.
Alkio-opiston opiskelijamäärä nousi selvästi viime vuodesta. Yle

Nuorisotakuu on siivittänyt Korpilahdella sijaitsevan Alkio-opiston opiskelijamäärän reippaaseen nousuun. Tänään lukuvuotensa opistossa aloittaa runsas viidennes enemmän opiskelijoita kuin vuosi sitten.

Tarjolla on uusia opintolinjoja, mutta nuorisotakuu on yksi syy opiskelijamäärän kasvuun.

Jotkut opiskelijat vaihtavat alaa, mutta suurin osa tekee avoimen yliopiston opintoja.

- Pääsääntöisesti opiskelijat maksavat meille opiskelustaan itse. Jonkun verran tulee alan vaihtajia, jotka ovat Kelan maksamille aikuiskoulutusrahoilla ja sitten muutamia opiskelija on kuntoutustuella, kertoo Alkio-opiston rehtori Jaana Kemppainen.

Alkio-opiston talous on muutaman huonon vuoden jälkeen paremmalla mallilla. Valtionosuuksien vähennykset leikkasivat myös opiston tukea.

- Kyllä meitä haastaa valtionosuuksien suuri leikkaus: opistoltamme väheni tänä lukuvuonna 250 000 euroa. Näiden vähennysten kanssa on elettävä ja sen mukaan päätöksiä on tehtävä, toteaa rehtori Kemppainen.