1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Osallistu

Onko tabletti vähentänyt sinun paperinkulutustasi?

Nokian ja suomalaisen paperiteollisuuden alamäen alkusyynä on Applen iPad, sanoo UPM:n hallituksen pj. Björn Wahlroos Talouselämässä. Asiantuntijat pitävät väitettä räväkkänä mutta osuvana. Uskotko tablettien koituneen Suomen talouden kivijalkojen kohtaloksi? Mikä nyt neuvoksi? Mitä hyvää tablettibuumista voi seurata yhteiskunnalle ja/tai ympäristölle? Onko tabletti vähentänyt sinun paperinkulutustasi työssä, kotona tai harrastuksissa?

Kuva: Mikko Kuusisalo / Yle

Suomen talouden ongelmista saatiin perjantain Talouselämä-lehdessä kärkevä arvio, kun Sammon ja UPM:n hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos syytti Applen iPadia syyksi paperiteollisuuden ja Nokian ongelmiin.

– Aika räväkkä näkemys, täytyy sanoa. Kyllä tämä paperiteollisuuden alamäki on osittain johtunut siitä, että siirryttiin tällaiseen sähköiseen ympäristöön ja siinä merkittävä osa on ollut iPadilla, joka on korvannut esimerkiksi paperilehtiä ja muuta sähköistä viestintää, sanoo tietotekniikka-asiantuntija Petteri Järvinen Ylelle.

Uskotko tablettien koituneen Suomen talouden kivijalkojen kohtaloksi? Mikä nyt neuvoksi? Mitä hyvää tablettibuumista voi seurata yhteiskunnalle ja/tai ympäristölle? Onko tabletti vähentänyt sinun paperinkulutustasi työssä, kotona tai harrastuksissa?