Sotilaat pääsivät sisälle Kairon piiritettyyn moskeijaan

Paikalta välitettyjen videoiden perusteella sotilaat neuvottelevat moskeijaan linnoittautuneiden Mursin kannattajien kanssa.

Egyptin kriisi
Muslimiveljeskunnan kannattajat ottavat yhteen mellakkapoliisin kanssa lähellä Ramses-aukiota.

Sotilaita on mennyt sisälle piiritettyyn moskeijaan Kairossa. Uutiskanava Al-Jazeeran ja egyptiläisten televisiokanavien välittämien videoiden perusteella sotilaat vaikuttavat neuvottelevan moskeijaan linnoittautuneiden syrjäytetyn presidentin Muhammad Mursin kannattajien kanssa.

Al-Jazeeran mukaan sotilaat olisivat luvanneet, ettei rakennukseen linnoittautuneita pidätetä, elleivät nämä ole syyllistyneet levottomuuksiin. Joitakin ihmisiä on poistunut moskeijasta, mutta suurin osa ei uskalla tulla ulos rakennuksesta pelätessään joutuvansa pidätetyiksi tai väkivallan kohteeksi.

Mursin puolueen edustajat vetosivat aiemmin turvallisuusjoukkoihin, jotta piiritystä ei yritettäisi murtaa väkivaltaisesti. Moskeijassa olevat ovat kertoneet siviilivaatteissa olleiden poliisien ja sotilaiden yrittäneen tunkeutua aiemmin rakennukseen.

Kairon Ramses-aukion lähellä sijaitsevassa Al-Fathin moskeijassa on arvioitu olevan satoja ihmisiä. Turvallisuusjoukot väittävät, että heitä on tulitettu moskeijasta.

Lähteet: AFP