Egyptin perjantaisten kuolonuhrien määrä nousi yli 170:een

Muslimiveljeskunnan mukaan kuolleiden joukossa on järjestön hengellisen johtajan poika. Kairon keskustassa neuvotellaan moskeijaan linnoittautuneiden mielenosoittajien kanssa.

Egyptin kriisi
Egyptin armeija evakuoi naisia Kairon keskustan moskeijasta.
Egyptin armeija evakuoi naisia Kairon keskustan moskeijasta, johon syrjäytetyn presidentin Mursin kannattajat linnoittautuivat 16. elokuuta.

Egyptin perjantaisissa yhteenotoissa mielenosoittajien ja turvallisuusjoukkojen välillä kuoli 173 ihmistä, kertoo hallituksen edustaja. Heistä 95 kuoli Kairon keskustassa, joka on ollut mielenosoitusten polttopiste. Loukkaantuneiden määräksi kerrotaan 1 330.

Presidentti Muhammad Mursin syrjäyttämisen vastaisia protesteja organisoivan Muslimiveljeskunnan mukaan kuolleiden joukossa on järjestön hengellisen johtajan poika Ammar Badie.

Sisäministeriön mukaan ratsioissa eri puolilla Egyptiä on pidätetty yli tuhat Muslimiveljeskunnan jäsentä ja takavarikoitu aseita ja ammuksia.

Egyptin syrjäytetyn presidentin Muhammad Mursin kannattajia, joista yhdellä on rynnäkkökivääri, Muslimiveljeskunnan ja turvallisuusjoukkojen yhteenottojen aikana.
Egyptin syrjäytetyn presidentin Muhammad Mursin kannattajia, joista yhdellä oli rynnäkkökivääri, Muslimiveljeskunnan ja turvallisuusjoukkojen yhteenottojen aikana Toukokuun 15. päivän sillan luona Kairossa 16. elokuuta.Ali Sabaa / EPA

Al-Fatahin moskeijassa Kairon keskustassa on edelleen mielenosoittajia, jotka linnoittautuivat sinne perjantaina. He ovat kasanneet kalusteita oven eteen estääkseen poliisin rynnäkön, mutta temppeliin kerrotaan menneen viranomaisten neuvottelijoita. Temppelistä on myös poistunut muutamia ihmisiä. Lisäksi ulos on kannettu yksi vainaja.

Iltapäivällä uutistoimisto Reuters kertoi ammuskelusta moskeijan lähistöllä, ja aiemmin turvallisuusjoukot olivat sanoneet, että moskeijastakin oli ammuttu.

Lähteet: AP, AFP, Reuters