Huuto ei kannatellut Ruuskasen keihästä

Tuuli ei kantanut Pielavedeltä Moskovaan saakka vaikka oman kylän väki huusi minkä palkeista lähti. Ruuskasen kuudessija oli silti Kaadon kisakatsomolaisten mielestä hyvä saavutus.

Antti Ruuskanen
Pieleveden kisakatsomossa riitti jännitystä
Antti Karhunen / Yle

Pettymys oli suuri Pielaveden ravintola Kaadossa, kun Antti Ruuskanen jäi keihäsfinaalin kuudenneksi. Keihäskisa tarjoili kuitenkin jännitystä loppuun asti. Ruuskasen eteneminen kolmelle viimeiselle kierrokselle oli jo omanlaisensa voitto.

Ruuskasen sijoitus nähtiin silti onnistuneena ja toinen suomalainen keihäsmies Tero Pitkämäki sai ansaitut kiitokset kisastudiolaisilta.

- Loistava kisa suomalaisten kannalta. Erittäin hieno asia, että Tero heitti loistavasti. Antti teki parhaansa ja tällä kertaa se riitti tähän, tiivisti pielavetinen Aimo Anttonen ja naurahti, että kyllä Ruuskanen kotiin takaisin otetaan.

Samoilla linjoilla oli myös Pasi Kolehmainen.

- Ruuskanen on enemmän kuin tervetullut kotiin.

Hyvä keihäsmies ja hyvä imagoarvo

Ruuskasen heittoja oli ravintolan kisakatsomossa seuraamassa kolmisenkymmentä ruuskasfania.

Pielaveden Sammon yleisurheilujaoston sihteeri Johanna Paananen oli tulokseen hieman pettynyt, mutta muistutti kuitenkin, että Ruuskanen edustaa paitsi Suomea myös Pielavettä. Lopputuloksesta huolimatta Ruuskasen imagoarvo tiedostetaan Pielavedellä.

- Antti on tämän kylän henki joka viestii sellaista positiivista asennetta. Se on tosi iso arvo pienelle kylälle, Paananen pohti.