Salakuljettajat rakensivat puoli kilometriä pitkä vodkaputken

Salakuljettajilla on riittänyt insinööritaitoa, kun puoli kilometriä putkea on laskettu joen pohjaan. Viinaputkessa virtasi tuhansia litroja vodkaa, kertoo kirgisialainen uutistoimisto.

Ulkomaat

Kazakstanin ja Kirgisian rajalta on löydetty puoli kilometriä pitkä putki, jota on käytetty alkoholin, lähinnä vodkan salakuljettamiseen. Kirgisialaiset rajavartijat löysivät putken rutiinipartioinnin yhteydessä. Rakentajia ei kuitenkaan ole löydetty.

Vodkaputki on ilmeisesti ollut käytössä useita kuukausia. Se oli läpimitaltaan 20 senttiä, joten sen kautta on pumpattu vahvaa viinaa tuhansia litroja Kazakstanista Kirgisiaan, rajavartijat arvelevat.

Rakentajat olivat teknisesti taitavia. Putki oli laskettu maiden välisen rajajoen, Tshun pohjaan. Putkessa oli useita venttiileitä.

Vodka on suosituin alkoholijuoma monissa entisen Neuvostoliiton jälkeen syntyneissä maissa, myös Keski-Aasiassa. Venäjän virallisten tilastojen mukaan maassa kuolee joka vuosi puoli miljoonaa ihmistä alkoholin aiheuttamiin sairauksiin. Tämä vastaa noin puolta kaikista 15 - 54 -vuotiaiden miesten kuolintapauksista.

Kirgisialaisen Akipress-uutistoimiston tiedosta kertoo saksalaislehti Die Welt.