1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kanadan turmajunan omistanut yhtiö saa sittenkin jatkaa

Kanadan liikennevirasto kumosi aiemman päätöksensä lakkauttaa yhtiön toimilupa maassa vakuutuskysymysten taka. Liikenneviraston mukaan yhtiö on nyt antanut uusia tietoja, joiden perusteella sen toimilupaa voidaan jatkaa syksyyn saakka.

Ulkomaat

Kanadassa liikennevirasto on päättänyt, että junayhtiö Montreal, Maine & Atlantic Railway (MMA) saa sittenkin jatkaa toimintaansa maassa. Yhtiö omisti öljyä kuljettaneen junan, joka suistui raiteilta ja syttyi palamaan Lac Méganticin pikkukaupungissa heinäkuussa. Junaonnettomuus vaati 47 kuolonuhria.

Liikennevirasto päätti aiemmin tällä viikolla, että MMA:n toimilupa lakkautetaan Kanadassa 20. elokuuta lähtien, koska yhtiön vastuuvakuutus ei ole riittävä sen toiminnan kannalta.

Liikenneviraston mukaan yhtiö on nyt kuitenkin tuonut esiin uusia tietoja, jotka osoittavat, että sen vakuutus riittää vielä lokakuun alkuun saakka. Yhtiön täytyy kuitenkin vielä pikaisesti osoittaa, että sillä on varaa maksaa sen itsensä vakuuttama osa toiminnastaan, tai sen toiminta keskeytetään ensi viikolla.

MMA on hakeutunut aiemmin konkurssisuojaan, koska sen varat eivät riitä kattamaan kaikkia onnettomuuskustannuksia.

Lähteet: AP, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi