Egyptissä puuhataan uusia mielenosoituksia

Syrjäytetyn presidentin Muhammad Mursin tukijat aikovat järjestää iltapäivällä useita protestimarsseja Kairossa.

Egyptin kriisi
Egyptin syrjäytetyn presidentin Muhammad Mursin kannattajia, joista yhdellä on rynnäkkökivääri, Muslimiveljeskunnan ja turvallisuusjoukkojen yhteenottojen aikana.
Egyptin syrjäytetyn presidentin Muhammad Mursin kannattajia, joista yhdellä oli rynnäkkökivääri, Muslimiveljeskunnan ja turvallisuusjoukkojen yhteenottojen aikana Toukokuun 15. päivän sillan luona Kairossa 16. elokuuta.Ali Sabaa / EPA

Egyptin syrjäytetyn presidentin Muhammad Mursin tukijat suunnittelevat uusia mielenosoituksia. Muslimiveljeskunnan ja muiden Mursin tukijoiden mukaan useiden mielenosoitusmarssien on määrä lähteä Kairon kaduille sunnuntaina iltapäivällä.

Protestointi on jatkunut pitkin kesää armeijan syrjäytettyä presidentti Muhammad Mursin. Uutistoimisto AFP:n laskelmien mukaan mielenosoittajien ja turvallisuusjoukkojen välisissä yhteenotoissa on kuollut kesäkuun lopun jälkeen yli tuhat ihmistä.

Egyptin väliaikaishallituksen mukaan pelkästään neljän viime päivän aikana on kuollut 750 ihmistä.

Väliaikaishallitus kertoi lauantaina harkitsevansa Muslimiveljeskunnan kieltämistä ja hajottamista. Hallitus syyttää järjestöä terrorismista ja sanoo nujertavansa levottomuuksia aiheuttavat tahot "rautaisella otteella".

Turvallisuusjoukot pidättivät lauantaina 385 Mursin tukijaa, jotka olivat linnoittautuneet Al-Fathin moskeijaan Kairossa.

Lähteet: AFP