1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Sveitsiläiskaupunki torjuu prostituution lieveilmiöitä drive-in-bordellilla

Zürich päätti rakentaa prostituoiduille oman alueen 1,6 miljoonalla eurolla kansanäänestyksen jälkeen.

Zürichin kaupunki on rakentanut vanhalle teollisuusalueelle koppeja, joissa prostituoidut tarjoavat laillisesti palveluitaan. Kuva: Steffen Schmidt / EPA

Sveitsin Zürich on rakennuttanut prostituoiduille oman drive-in-alueen. 1,6 miljoonan euron arvoisessa rakennusprojektissa vanhalle teollisuusalueelle pystytettiin koppeja, joissa prostituoidut tarjoavat palveluitaan. Asiakkaat opastetaan oikeaan paikkaan punaisen sateenvarjon kuvalla varustetuilla opasteilla.

Alue perustettiin, jotta katuprostituutiota pystyttäisiin hillitsemään ja prostituoitujen sekä näiden asiakkaiden turvallisuus pystyttäisiin varmistamaan.

Asiakkaat saapuvat klo 19.00 - 5.00 auki olevalle alueelle tarkastuspisteen kautta ja ajavat sitten rivissä päivystävien prostituoitujen luo. Valinnan tehtyään ja hinnasta sovittuaan autoilija ajaa sisälle koppiin, jonka seinillä on turvallisesta seksistä muistuttavia julisteita. Kopit on varustettu poliisin hälytysnapeilla mahdollisten ongelmatilanteiden varalta.

Kaupunki on vakuuttanut, ettei asiakkaita kuvata valvontakameroilla ja että poliisi ei partioi säännöllisesti alueella. Seksin myyminen ei ole Sveitsissä rikos, mutta prostituoiduilta vaaditaan toimilupa ja heidän tulojaan verotetaan.

Drive-in-bordellin rakentamisesta päätettiin kaupungissa järjestetyssä kansanäänestyksessä. Kopit otetaan käyttöön 26. elokuuta järjestettävässä avajaisseremoniassa.

Alueen ylläpidosta aiheutuu kaupungille lähes 600 000 euron vuosikulut.