1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Weekend-festivaali keräsi Helsingin Kyläsaareen 20 000 ihmistä – turva-aidan kaatuminen aiheutti hämminkiä

Festivaalialueella ollut turva-aita antoi periksi ja ihmisiä kaatui maahan. Festivaalin järjestäjän mukaan kyseessä oli turva-aita, jonka oli tarkoituskin kaatua, etteivät ihmiset puristuisi sitä vastaan.

Kotimaan uutiset
Weekend-festivaalin lava iltavalaistuksessa.
Elektroniseen musiikkiin painottuva Weekend-festivaali keräsi eilen lauantaina noin 20 000 ihmistä Helsingin Kyläsaareen.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Elektroniseen musiikkiin painottuva Weekend-festivaali keräsi eilen lauantaina noin 20 000 ihmistä Helsingin Kyläsaareen. Poliisin mukaan kaikki sujui väkimäärään nähden hyvin.

Paikalla olleiden festivaalivieraiden mukaan koko päivä ei kuitenkaan sujunut täysin ongelmitta. Festivaalialueella ollut turva-aita antoi periksi ja ihmisiä kaatui maahan.

Festivaalin tiedottaja Tomi Lindblom huomauttaa, että kyseessä on turva-aita, jonka oli tarkoituskin kaatua, etteivät ihmiset puristuisi sitä vasten. Aidalla estettiin ihmisten pääsy meren rantaan päättyvälle alueelle, jonne ei mahtunut enempää ihmisiä.

Lindblomin tietoon ei ole tullut, että kukaan olisi loukkaantunut rytäkässä.

– Järjestysmiehet ottivat tilanteen hallintaansa ja totesivat, että tänne ei nyt pääse. Minkäänlaisesta vaaratilanteesta ei ollut kyse, Lindblom korostaa.

Perjantaina festivaalin konserttiteltan tungos suututti yleisöä. Moni kertoi Facebookissa jääneensä teltan ulkopuolelle. Festivaaliluppuja oli myyty perjantaille 20 000 kappaletta, mutta teltta oli mitoitettu vain 10 000 ihmiselle.

Viime vuonna Weekend-festivaali järjestettiin Espoon Luukissa. Tuolloin tapahtuma aiheutti liikennekaaoksen.

Lue seuraavaksi