1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Sveitsiläinen seksitalli muistuttaa autopesulaa – video

Sveitsiläiskaupunki torjuu prostituution lieveilmiöitä drive-in-bordellilla. Asiakas ajaa pitkin valinta- ja hintaneuvottelukaistaa, jonka varrella prostituoidut ovat bussipysäkinomaisissa katoksissa.

Ulkomaat
Prostituoitujen koppeja.
1,6 miljoonan euron rakennusprojektissa vanhalle teollisuusalueelle pystytettiin koppeja, joissa prostituoidut tarjoavat palveluitaan.

Zürichin virallinen seksinostoalue tuo mieleen pesuhallin tai pikaruokalan autokaistan. Entiselle teollisuusalueelle avattava prostituutioparkki on jatkossa ainoita sallittuja seksinostopaikkoja.

Zürich rakensi prostituoitujen oman työalueen 1,6 miljoonalla eurolla kansanäänestyksen jälkeen.

Ensin asiakas ajaa pitkin valinta- ja hintaneuvottelukaistaa, jonka varrella prostituoidut ovat bussipysäkinomaisissa katoksissa. Seksikumppanin löytymisen jälkeen auto pysäköidään yksityisyyden turvaavaan talliin. Alueella on vartijansa, jonka voi hälyttää jokaiseen koppiin asennetulla paniikkinapilla.

Asiointietikettiin opastetaan eri tienviitoilla ja sääntötauluilla.

Syynä eriskummalliseen seksinostojärjestelyyn on kasvojenpesu. Sveitsiläiskaupunki haluaa siivota seksityöläiset pois keskustasta ja asuinalueilta. Vastaisuudessa seksin osto sallitaan Zürichissä vain tämänkaltaisissa virallisissa drive-in-puistoissa, tietyllä alueella lähellä valtatietä sekä rajatussa osaa vanhaakaupunkia.

Samankaltaisia seksinostoalueita on tehty Saksan Esseniin ja Kölniin, kertoo sveitsiläinen uutissivusto Tages-Anzeiger.

Lue seuraavaksi