Kreikan yksityistämisrahaston johtaja joutui lähtemään

Stelios Stavridis matkusti liikemiehen yksityiskoneella Kefalonian saarelle. Hän kiistää tehneensä mitään väärää.

Ulkomaat

Kreikassa yksityistämisrahaston HRADF:n johtaja on joutunut jättämään tehtävänsä sen jälkeen, kun mediassa kerrottiin hänen matkustaneen liikemiehen yksityiskoneella lomalleen kaupanteon jälkeen. Puheenjohtajan eroa pyysi sunnuntaina Kreikan valtiovarainministeri Jannis Stournaras.

Proto Thema -sanomalehden mukaan Stelios Stavridis matkusti äskettäin yksityiskoneella, joka kuuluu tshekkiläis-kreikkalaisen yhtymän keskeiselle osakkeenomistajalle. Yhtymä sopi toukokuussa ostavansa noin kolmanneksen valtiollisesta vedonlyöntiyhtiöstä OPAPista.

Lehden mukaan Stavridis lähti lennolle heti sen jälkeen, kun sopimus kaupan loppuunsaattamiseksi oli allekirjoitettu Ateenassa. Myös valtiovarainministeri Stournaras oli paikalla allekirjoitustilaisuudessa.

Stavridis on kiistänyt tehneensä mitään väärää. Hänen mukaansa liikemies oli ystävällisyyttään vienyt hänet Ateenasta Kefalonian saarelle, jonka kone olisi ohittanut joka tapauksessa matkalla Ranskaan.

Nimettömänä pysyttelevä lähde valtiovarainministeriöstä kertoo uutistoimisto Reutersille, että Stavridis joutui jättämään paikkansa eettisistä syistä. Asia ei vaikuta OPAP-kauppaan.

Stavridis on puolen vuoden sisällä jo toinen pestinsä jättänyt Kreikan yksityistämisrahaston johtaja.

Lähteet: Reuters, AP