Tunisian Ennahda-puolue valmis tapaamaan opposition "ilman ehtoja"

Puolue ehdottaa yhä kansallisen yhtenäisyyden hallitusta pattitilanteen ratkaisemiseksi.

Tunisiassa hallitusta johtava maltillinen islamistinen Ennahda-puolue on ilmoittanut olevansa valmis tapaamaan oppositiopuolueita ilman ehtoja maan poliittisen kriisin ratkaisemiseksi. Puolueen ylimmän neuvoston puheenjohtajan Fethi Ayadin mukaan neuvottelut voisivat alkaa viikon loppupuolella ja niihin kokoontuisivat kaikki puolueet.

Oppositio on vaatinut väliaikaista teknokraattihallitusta pattitilanteen ratkaisemiseksi. Ennahda-puolueen johtaja Rached Ghannouchi hylkäsi vaatimuksen tiukasti torstaina ja ehdotti kaikkien puolueiden muodostamaa hallitusta. Ennahda ei ole halunnut astua syrjään.

- Ehdotuksemme on yhä kansallisen yhtenäisyyden hallitus, mutta olemme avoimia myös muille rakentaville ehdotuksille, Ayadi sanoi sunnuntaina toimittajille.

Ayadin mukaan päätös tehtiin sen jälkeen, kun puolueen johtaja Ghannouchi oli tavannut yksityisesti pääoppositiopuolueen johtajan Pariisissa.

Oppositiojohtajat kritisoivat Ennahda-puoluetta epäpätevästä johtamisesta ja kyvyttömyydestä ottaa tarpeeksi tiukka ote jyrkän linjan islamisteista.  Tunisian poliittinen kriisi kärjistyi oppositiokansanedustajan murhan jälkeen heinäkuun lopussa.