KySa: Kotkan uudesta yhteysaluksesta valitus

Valituksen on tehnyt Haapasaari-seura. Valituksessa ja Kotkan saaristotoimikunnan lausunnossa kiinnitetään huomiota etenkin liikenteen turvallisuuteen ja sujuvuuteen.

Kuva: Juha Korhonen / Yle

Kotkan saariston uudesta yhteysaluksesta Nordic Eiderista on jätetty valitus Varsinais-Suomen ELY-keskukselle, kertoo lauantain Kymen Sanomat. Valituksen on tehnyt Haapasaari-seura. Valituksessa kiinnitetään huomiota etenkin liikenteen turvallisuuteen ja sujuvuuteen.

Lisäksi Kotkan saaristotoimikunta on tehnyt asiasta lausunnon, jossa se yhtyy Haapasaari-seuran tekemään valitukseen.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen saaristoliikenteen hankinnan asiantuntijan Tapani Jaakkolan mukaan asia käsiteltäneen ELY-keskuksessa jo alkuviikosta.

- Uskoisin, että annamme vastauksen asiaan jo tämän viikon alussa, Jaakkola sanoo.

Elokuun alussa liikennöinnin aloittaneen Nordic Eiderin tekninen riittävyys on aiheuttanut saariston asukkaissa jo aiemmin epäilyksiä. Aluksen ensimmäisenä liikennöintipäivänä sen keularamppi hajosi, eikä ramppia ole saatu vielä täysin korjattua.

Tämän takia esimerkiksi lastaus laitureilla on hitaampaa. Myöskään aikataulut eivät ole pitäneet, vaan alus on myöhästellyt Kaunissaaressa.

Viime viikolla alus ei pystynyt liikennöimään Kaunissaareen torstaina ollenkaan ja jätti keskiviikkona yhden vuoron väliin. Syynä oli aluksen päällikön mukaan kova tuuli, joka olisi aiheuttanut liian suuren turvallisuusriskin.

_Tekstiä korjattu 19.8.2013 kello 8.21. Valituksen uudesta yhteysaluksesta teki Haapasaari-seura, eikä Kotkan saaristotoimikunta, kuten tekstissä aiemmin väitettiin. Sen sijaan saaristotoimikunta on antanut ELY-keskukselle lausunnon, jossa se yhtyy Haapasaari-seuran tekemään valitukseen. Lisäksi tekstiin on lisätty Varsinais-Suomen ELY-keskuksen _saaristoliikenteen hankinnan asiantuntijan Tapani Jaakkolan kommentit aiheesta.