Ravintolapäivänä syötiin Afrikan hyväksi

Neljä kertaa vuodessa järjestettävä ravintolapäivä toimii myös hyväntekeväisyystapahtumana. Tämä tuli todistettua Turussa sunnuntaina.

Ravintolapäivä
Naiset annostelevat afrikkalaista ruokaa lautaselle.
Lassi Lähteenmäki / Yle

Umubitho we lubisi on pinaattia kookosmaidon kanssa. Sitä sekä bataattia, maissipuuroa ja papu-porkkanamuhennosta oli tarjolla Läntisen Pitkänkadun varrella Turussa sunnuntaina. Brunssin reseptit olivat peräisin Swazimaasta ja Sambiasta. Näihin maihin ohjataan myös päivän tuotto.

Green Living Movement Suomi -yhdistyksellä on toimintaryhmät Turusssa ja Helsingissä. Turun toimintaryhmä päätti kokata Afrikan hyväksi nyt toista kertaa, sillä tapahtumasta saa kerättyä hyvän potin Afrikkaan. Sunnuntaina syöjiä oli yli sata.

Green Living Movement perustettiin alun perin Sambiaan. Myöhemmin toiminta laajeni Swazimaahan. Suomen roolina on tukea toimintaa. Yhdistyksen tarkoituksena on vähentää köyhyyttä lisäämällä maaseudun elinvoimaisuutta. Viljelijöitä kannustetaan lisäämään omavaraisuutta kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Green Living Movement toimii pääasiassa vapaaehtoisvoimin ja se saa rahallista tukea muun muassa ulkoministeriöltä.