24 poliisia kuoli iskussa Siinailla - Egypti sulki Rafahin raja-aseman

Kahta poliiseja kuljettanutta pikkubussia tulitettiin singoilla matkalla Rafahiin , joka sijaitsee lähellä Gazan palestiinalaisaluetta.

Ulkomaat

Egypti on sulkenut Rafahin raja-aseman Siinain niemimaalla sen jälkeen, kun 24 poliisia oli kuollut asemiesten väijytyksessä, kertoo rajaviranomainen uutistoimisto AFP:lle. Rafah sijaitsee lähellä Gazan palestiinalaisaluetta.

Vuosikausiin verisin isku Siinailla tehtiin, kun poliisit olivat matkalla Rafahiin kahdella pikkubussilla. Poliiseja tulitettiin singoilla.

Sisäministeriö vahvistaa kuolonuhrien määrän ja syyttää iskusta Pohjois-Siinain "aseistettuja terroristiryhmiä". Ministeriön mukaan kuolonuhrien lisäksi ainakin kolme poliisia haavoittui.

Kapinallistaistelijoiden tekemiksi epäillyt iskut ovat lisääntyneet Siinailla sen jälkeen, kun sotilaat syrjäyttivät presidentti Muhammad Mursin 3. heinäkuuta.

Uutistoimisto AFP:n laskelmien mukaan Siinailla tehdyissä iskuissa on heinäkuun 5. päivän jälkeen kuollut ennen tämänpäiväistä iskua 28 poliisia ja 21 sotilasta.

Egyptin armeija sanoo surmanneensa heinäkuun 3. päivän jälkeen Siinailla lähes 70 kapinallista, joita armeija kutsuu terroristeiksi.

Lähteet: AFP, AP