Muuttosorsat tähtäimessä Varsinais-Suomessa

Metsästyskausi pyörähtää toden teolla käyntiin vasta noin kuukauden kuluttua, kun sorsalinnut alkavat muuttaa kohti etelää.

Kotimaa
Metsästäjä tähtää haulikolla.
Yle

Sorsastuskausi alkaa tiistaina puoliltapäivin. Varsinais-Suomessa on 13 000 metsästyskortin haltijaa, joista osa suuntaa myös sorsajahtiin. Suomen Riistakeskuksen riistasuunnittelijan Jörgen Hermanssonin mukaan kauden avaus jäänee kuitenkin maakunnassa hiljaiseksi.

- Sorsastuksen aloitus ei nyt sinänsä ole kohokohtia Varsinais-Suomessa, sillä meillä on suhteellisen vähän järviä, ja muuttosorsat tulevat vasta noin kuukauden kuluttua, Hermansson kertoo.

Maakunnan alueella metsästetään vuosittain joitain tuhansia sorsalintuja ja joitain satoja hanhia. Tähtäimessä ovat erityisesti merihanhet.

- Lounaissaaristo on merihanhien tärkeimpiä pesintäalueita. Siinä mielessä merihanhien metsästys on suhteessa tärkeämpää Varsinais-Suomessa kuin muualla, Hermansson kertoo.

Koko Suomessa sorsastajien määrä on 20 vuodessa pudonnut jopa puoleen taantuvien vesilintukantojen ja metsästysalueiden vähenemisen vuoksi. Vesilintujahdissa kävi viime vuonna 93 700 metsästäjää, kun riistanhoitomaksun maksaneita metsästäjiä oli 308 200.