1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuninkaalliset

Prinssi William: George-vauva on jo melkoinen persoona – video

Prinssi William kertoi odottavansa jo töihin paluuta ja kunnollisia yöunia. Noin kuukauden vanhan George-vauvan isä kertoi, että vanhemmuus ja sen tuomat emotionaaliset kokemukset ovat yllättäneet hänet.

Prinssi William.
Prinssi Williamin haastattelu on ensimmäinen sitten pikku-prinssi Georgen syntymätohinoiden.

- George on melkoinen persoona jo nyt, hän on pikku-veitikka, kuvailee Cambridgen herttua, prinssi William hänen ja Cambridgen herttuatar Catherinen noin kuukauden ikäistä vauvaa Georgea.

Prinssi Williamin mukaan Cambridgen prinssi George muistuttaa joko Williamia itseään tai prinssi Harrya kun tämä oli pieni. Prinssi William kertoi, että perheen uusi jäsen voi erittäin hyvin ja kasvaa nopeasti.

- George kiemurtelee melko paljon eikä halua juurikaan nukkua, prinssi William kertoi CNN:n haastattelussa maanantaina.

Haastattelu on ensimmäinen, jonka prinssi William on antanut Georgen syntymän 22.7.2013 jälkeen.

Prinssi Williamin mukaan hänen vaimonsa, herttuatar Catherine on ollut päävastuussa Georgen nukuttamisesta, ja myönsi olevansa valmis palaamaan työhönsä Britannian ilmavoimien etsintä- ja pelastuslentäjänä saadakseen taas enemmän unta.

- Kuten monet isät varmasti tietävät, odotan jo töihin paluuta ja kunnollisia yöunia. Toivottavasti heti alkuun ei satu yötöitä, prinssi William kertoi hymyillen.

Perhe on Williamin keskipiste

Huolimatta innokkuudesta palata töihin, prinssi William huomautti, että herttuatar Catherine, George-vauva ja heidän koiransa, cockerspanieli Lupo ovat hänen elämänsä keskipisteitä. Prinssi William kertoi, että perheen ajaminen sairaalasta kotiin oli hänelle erittäin tärkeää.

Prinssi William sai myös kunnian vaihtaa George-vauvan ensimmäisen vaipan.

- En olisi voinut luistaa siitä, se on kunnia-asia. Kätilöt tuijottivat minua ja vakuuttivat, "sinä teet sen, sinä teet sen", William kertoi.

Vanhemmuus on yllättänyt prinssi Williamin, joka kertoi, että moni asia vaikuttaa häneen eri tavalla kuin aikaisemmin.

- Viime viikot ovat olleet aivan erilainen emotionaalinen kokemus, sellainen, jota en kuvitellut kokevani, prinssi William sanoi.

Yksi prinssi Williamin suurimmista intohimoista on Afrikan uhanalaisten eläinlajien suojelu. Hän haluaa Georgen kokevan samanlaisen Afrikan kuin prinssi William hänen ollessaan lapsi ja innoittaa Georgea Afrikan luonnon suojeluun, kuten hänen isänsä, Walesin prinssi Charles teki hänen kanssaan.

- Georgen huoneessa on pehmonorsuja ja -sarvikuonoja. Koristelemme sen viidakkomaisilla elementeillä, jotta hän kasvaa kuin olisi luonnon keskellä, prinssi William kertoi.

CNN:n juttuun (siirryt toiseen palveluun)