Kotimaisesta nauriserästä löytyi liikaa tuholaismyrkkyä

Vihannes-Laitilan pakkaamia nauriita ei pidä syödä vaan ne on hävitettävä sekajätteen mukana tai palautettava ostopaikkaan hyvitystä varten.

Kotimaa

Vihannes-Laitilan pakkaamasta kotimaisesta nauriserästä on mitattu huomattavia pitoisuuksia tuholaismyrkky dimetoaattia, kertoo elintarviketurvallisuusvirasto Evira. Dimetoaatille sallittu raja-arvo 0,02 mg/kg ylittyy reilusti.

Myrkkyjäämiä sisältävät nauriit on pakattu Vihannes-Laitilan yhden kilon muovipusseihin. Yritys on vetänyt tuotteet pois kaupoista.

Kyseistä nauriserää on myyty 11. heinäkuuta – 15. elokuuta välisenä aikana. Nauriita ei pidä syödä vaan ne on palautettava ostopaikkaan rahojen palautusta varten tai hävitettävä sekajätteen mukana, neuvoo Evira.

- Meille ei ole ennen tätä kertaakaan käynyt näin yhdenkään kotimaisen tuotteen kanssa. Nämä nauriit olivat yhdeltä ja samalta tuottajalta, sanoo Vihannes-Laitilan toimitusjohtaja Tero Nousiainen.

Yritys selvittelee tapahtumaketjua ja aikoo käydä viljelytoimenpiteet lävitse viljelijän kanssa, jottei vastaavaa pääsisi tapahtumaan toiste.