Alipainoisista malleista marmattaminen pahentaa ongelmaa

Suomen vanhin mallitoimisto Paparazzi on toiminut jo 30 vuotta. Johtaja Laila Snellman on nähnyt naisihanteen muutoksen tänä aikana. Hänen mukaansa vaatesuunnittelijat ovat syypäitä alipainoisten mallien ihannointiin. Suunnittelijat haluavat tehdä juuri päinvastoin kuin pitäisi.

Kotimaa
Aamu-tv:n vieraina Laila Snellman sekä huippumalli Johanna Grönholm 20. elokuuta 2013.
Laila Snellman aloitti suomalaisen mallibisneksen pyörityksen 30 vuotta sitten.Snellman ja hänen toimistonsa huippumalli Johanna Grönholm kertovat, mitä tämän hetken mallilta odotetaan. Nykyään menestysmallit ovat kokoa nolla. Kuvakooste paljastaa, milta ihannemalli näytti vuosia sitten.

Mallitoimisto Paparazzin johtaja Laila Snellman on itsekin kauhuissaan nykymallien mitoista. Hän on samaa mieltä yleisen mielipiteen kanssa siitä, että mallit ovat epäterveen näköisiä ja saavat naiselliset naiset kokemaan olevansa epämuodikkaita.

- Se on mielestäni iso ongelma. 2010-luvun mallit ovat laihempia kuin koskaan. Mutta mallitoimistot palvelevat muotimaailmaa ja Pariisissa, New Yorkissa ja Italiassa 180-senttisen tytön täytyy mahtua koon 0 eli 32 vaatteisiin, kertoo Aamu-tv:ssä vieraillut Snellman.

180-senttisen tytön täytyy mahtua koon 0 eli 32 vaatteisiin.

Laila Snellman

Suunnittelijat haluavat näyttää olevansa itsenäisiä

Snellman syyttää vaatesuunnittelijoita naisihanteen muuttumisesta. Hänen mukaansa normaalipainoa ja naisellisuutta kannattavat, Suomessakin nähdyt kampanjat ovat hienoja ja tarpeellisia, mutta niillä ei ole vaikutusta muotimaailmaan.

- Tuntuu siltä, että mitä enemmän kansainvälisille suunnittelijoille puhutaan siitä, että mallit ovat liian laihoja, niin he tekevät juuri päinvastoin. He haluavat näyttää olevansa luovia ja itsenäisiä, Snellman harmittelee.

Mitä enemmän kansainvälisille suunnittelijoille puhutaan siitä, että mallit ovat liian laihoja, niin he tekevät juuri päinvastoin.

Laila Snellman

Hänen mukaansa vielä 80-luvulla mallit saivat olla uhkeita ja naisellisia.

- Kun 80-luvulla malleille laitettiin rintaimplantteja, niin 90-luvulla ne otettiin pois. Sen jälkeen mallit ovat hoikistuneet koko ajan.

Suomalaiset mallit liian terveennäköisiä

Suomalaiset mallit koetaan maailmalla liian isokokoisiksi.

- Monesti meille sanotaan, että suomalaiset mallit ovat liian terveennäköisiä, eli se tarkoittaa isoja, Snellman kertoo.

Hänen mukaansa nykymallin mitoissa pysyminen vaatii samanlaista omistautumista ja työtä kuin huippu-urheilijalta.

- Se on kuin huippu-urheilijan ammatti, sillä vaatii kovaa työtä löytää jatkuva tasapaino urheilun ja syömisen välillä.