Bottas laittaa uuden vaihteen silmään – riskillä F1-pisteille?

F1-kuski Valtteri Bottas valmistautui ajotauolla loppukauteen muun muassa treenaamalla lihaskuntoaan. Nastolalaisen auto ei tähän asti ole toiminut toivotusti, mutta parannuksia on luvassa.

urheilu
Valtteri Bottas.
Hanski Kinnunen / Yle

Valtteri Bottas käytti elokuun tauon lataamalla akkujaan tutuissa ympyröissä kotikunnassaan Suomessa.

F1-kuski ehti viettää myös viikon ihan oikeaa lomaa. Hän kävi syömässä kavereiden kanssa, tapasi perhettään ja vietti aikaa tyttöystävänsä kanssa.

- Aktiiviloma. Tosin on tässä treenattukin. Pajulahdessa treenasimme pari kertaa päivässä lajikohtaisia harjoitteita, kestävyyttä ja lihaskuntoa. G-voimat ovat kovat, joten niskan, hartioiden ja olkapäiden pitää olla kunnossa. Autossa on oltava tiukka paketti, mies sanoo.

Autossa on oltava tiukka paketti.

Valtteri Bottas

Bottas kertoo olevansa niin kovassa kunnossa, että jos kaikki F1-kuskit laitettaisiin samalle viivalle, hän olisi kuntonsa puolesta parhaassa päässä.

Pelkällä hyvällä fyysisellä kunnolla formuloita ei kuitenkaan voiteta. Suurin murheenkryyni on ollut auto.

- Se on ollut ongelma. Autoon on tulossa pientä päivitystä jo seuraavaan kisaan. Tiimi päättää lähiaikoina, miten pitkään tätä autoa vielä kehitetään vai siirrytäänkö suoraan kehittämään ensi vuoden autoa.

"Pitää olla aggressiivisempi"

Bottaksella on ollut alkukaudella joitakin hyviä näyttöjä, mutta pistesijoille mies ei ole vielä yltänyt. Hänen mukaansa parannettavaa riittää, mutta tyytyväinenkin voi olla.

- Jatkossa pystyn parempaan. Liian tyytyväinen ei kuitenkaan voi olla, koska taskussa on nolla pistettä. Niitä lähdetään metsästämään loppukaudesta.

Liian tyytyväinen ei kuitenkaan voi olla, koska taskussa on nolla pistettä.

Valtteri Bottas

Bottas aikoo muuttaa ajotapaansa tavoitteen saavuttamiseksi.

- Jos aika-ajossa onnistuu, saa hyvän lähdön, eka kierros menee nappiin ja kisassa pysyy mukana, pisteille on mahdollisuus. Minun pitää nostaa suoritustasoani, ottaa enemmän riskejä kisan alussa ja olla aggressiivisempi. Ei tarvitse ottaa niin varman päälle.

Tulevaisuuttaan formulamaailmassa mies ei vielä halua sen kummemmin spekuloida. Williamsilla on ollut hyvä olla, joten hän toivoo myös jatkavansa tallissa.

- Muuten tulevaisuutta on liian varhaista miettiä, Valtteri Bottas sanoo.