1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Imatra Big Band -festivaalien jatko varmistui

Tiukka kuluseuranta käänsi tapahtuman tuloksen voitolliseksi. Festivaalien kesto saattaa kuitenkin lyhentyä edelleen ja maailmanmusiikki hävitä.

Kuva: Yle

Imatra Big Band -festivaalien jatko on varmistunut. Tapahtuma käänsi tänä vuonna tuloksensa voitolliseksi. Festivaali jäi plussalle 20 000 euroa ja ylsi kävijätavoitteeseensa.

Tapahtumassa oli 9300 kävijää. Tavoite oli 9000.

Imatra Big Band -festivaalien hallituksen puheenjohtaja Jussi Virsunen pitää tämän vuoden tulosta tapahtuman kannalta erittäin merkittävänä. Festivaalien jatkosta tosin päätettiin viiteryhmien kanssa jo kesällä.

- Kävimme epävirallisia keskusteluja päättäjien, yhteistyökumppaneiden ja organisaation kanssa jo kesällä. Yhteinen tahto on se, että festivaali jatkuu, Virsunen kertoo.

Oli hienoa nähdä myös se, että ihmiset lähtivät tähän aidosti mukaan.

Jussi Virsunen

Virsusen mukaan maltillisen voittotavoitteen saavuttamisen taustalla on tarkka kuluseuranta. Hänen mielestään festivaalien tuloksella on myös suuri symbolinen merkitys.

- Lähdimme rakentamaan tämän vuoden festivaalia erittäin nöyrin mielin. Oli hienoa nähdä myös se, että ihmiset lähtivät tähän aidosti mukaan. Nyt olemme tehneet talouden tervehdyttämissuunnitelman ja tällä tiellä olemme alussa.

Festivaali saattaa lyhentyä päivällä

Tämän kesän festivaali lyheni päivällä aikaisempiin vuosiin ja sama suuntaus saattaa olla edessä ensi kesänä.

- Meidän täytyy tarkastella iltoja genreittäin ja valitettavasti maailmanmusiikki saattaa tarjonnastamme hävitä. Näin siitäkin huolimatta, että taiteellisesti nämä illat ovat aina olleet erittäin korkeatasoisia, Virsunen valittelee.

Festivaalien hallitus vielä miettii ensi kesän tapahtuman pituutta. Lisäksi festivaaleilla on edessään uuden toiminnanjohtajan ja taiteellisen johtajan valinnat.

Jussi Virsunen jatkaa hallituksen puheenjohtajana ensi kevääseen asti.