Tuomioja ei usko, että Egyptin talouspakotteista päätetään tänään

EU arvioi tänään taloussuhteitaan Egyptiin. Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) mukaan Egyptin hallintoa pitää painostaa ja heihin pitää vedota väkivallan lopettamiseksi.

Egyptin kriisi
Egyptiläissotilaat tarkastavat autoja ulkonaliikkumiskiellona aikana tiesululla.
Egyptiläissotilaat tarkastivat autoja ulkonaliikkumiskiellona aikana tiesululla Kairossa 20. elokuuta.Khaled Elfiqi / EPA

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) ei usko, että EU tekee kattavaa päätöstä Egyptin talousavun katkaisemisesta tänään pidettävässä EU:n ulkoministerien kokouksessa.

Tuomioja sanoo Ylen aamu-tv:n haastattelussa, että Egyptin hallintoa pitää painostaa ja heihin pitää vedota väkivallan lopettamiseksi. Ulkoministerin mukaan EU:n jäsenvaltiot haluavat jatkaa nimenomaan sellaista yhteistyötä, joka tukee Egyptin kansalaisyhteiskuntaa.

- Tässä vaiheessa en usko, että syntyy eikä tarvitsekaan tehdä kattavaa päätöstä, niin kauan kuin mahdollisuus tiukennetuista toimista on olemassa, Tuomioja arvioi tulevan kokouksen antia.

EU arvioi tänään taloussuhteitaan Egyptiin, kun EU:n ulkoministerit tapaavat Brysselissä. Kokouksessa keskustellaan muun muassa unionin taloudellisesta yhteistyöstä Egyptin kanssa ja talousavun antamisesta Egyptille nykyisessä tilanteessa.