Kimolan kanavasta toivotaan matkailuvalttia mökkikunnille

Kanavahanketta valmistelevat Iitti, Kouvola ja Heinola jättävät aluehallintovirastolle lupahakemuksen vuoden loppuun mennessä. Kanava lisäisi Heinolan elinkeinotoimikunnan puheenjohtaja Aimo Bondenin mukaan vesiliikennettä Heinolan ja Kouvolan vesistöreiteillä ja auttaisi Heinolan tavoitetta olla alueen vapaa-ajan asumisen ykköskunta.

Kotimaa
Juha Korhonen / Yle

Konniveden ja Pyhäjärven väylät toisiinsa yhdistävä Kimolan kanava edistäisi merkittävästi Heinolan matkailua, sanoo kaupungin elinkeinotoiminnan puheenjohtaja Aimo Bonden.

Kanavahanketta valmistelevat kunnat jättävät aluehallintovirastolle lupahakemuksen vuoden loppuun mennessä. Tänä vuonna alkaa myös kanavan yleissuunnitelman tarkastus, jonka yhteydessä kuullaan myös alueen yrittäjiä.

Kanava lisäisi Aimo Bondenin mukaan vesiliikennettä Heinolan ja Kouvolan vesistöreiteillä ja auttaisi Heinolan tavoitetta olla vapaa-ajan asumisen ykköskunta alueella. Bonden muistuttaa, että Heinolalla on rantaviivaa yli 900 kilometriä.

- Erityisen tärkeää on nähdä, että Kouvolan ja Heinolan yhteisen vesistön kehittäminen palvelee molempien kuntien strategiaa.

Hankkeen hinnaksi on arvioitu yhteensä yhdeksää miljoonaa, josta sekä Iitti, Kouvola että Heinola on sitoutuneet maksamaan miljoonan. Valtion osuudeksi jää näin ollen kuusi miljoonaa.

- Kustannuksiin vaikuttavat kanavan syvyys ja leveys, joita ei ole vielä päätetty. Kunnat ovat sitoutuneet kustantamaan kolmasosan, kertoo Aimo Bonden.