1. yle.fi
  2. Uutiset

Kokemäen perunatehdas aikoo iskeä Venäjän kiisselihimoon

Kokemäellä tärkkelysperunaa jalostava Finnamyl Oy uskoo, että venäläiset kuluttajat ovat kiinnostuneita kiisseliaines-tuotteista. Yhtiö haluaa kasvattaa tuotteidensa vientiä kotimaan markkinoiden rinnalle.

Kokemäki
Finnamyl
Finnamyl

Kokemäellä tärkkelysperunaa jalostava Finnamyl Oy tähyää kotimaan markkinoiden lisäksi entistä enemmän myös Venäjälle.

Venäjän-viennissä halutaan saada jalansijaa teollisuuden lisäksi myös kuluttajamarkkinoilta. Finnamyl on tehnyt aiemmin vientiyhteistyötä Raisio Yhtymän kanssa.

Kokemäellä uskotaan, että kiisseliainestuotteet kiinnostavat venäläistä kuluttajaa.

- No, pääasiassa olemme toimittaneet sinne 25 kilon säkeissä teollisuustuotteita, mutta jos halutaan lähteä kuluttajapuolelle, pitää olla valmiiksi jalostettuja tuotteita. Kiisseliainekset voisi olla ihan mielenkiintoinen tuote. Kiisseli-sanakin on tullut meille Venäjältä Suomeen, sanoo Finnamyl Oy:n toimitusjohtaja Ossi Paakki.

Tehtaan käyntikausi alkamassa

Kokemäen perunatehtaalla on menossa koekäyttö ja varsinaisesti käyntikausi alkaa maanantaina. Käyntikaudella tehtaalla käsitellään runsaat miljoona kiloa perunaa vuorokaudessa.

Päivittäin tehtaalle tuodaan käyntikauden aikana noin sata rekkakuormaa tärkkelysperunaa. Käyntikausi päättyy marraskuun loppupuolella.

Toimitusjohtaja Ossi Paakki sanoo, että tärkkelysperuna on koenostojen perusteella laadultaan tänä syksynä huomattavasti viime vuotta parempaa. Viime kesänä satoa huononsi sateinen sää.

- Mukavalta näyttää. Perunan tärkkelyspitoisuuskin on noussut ylöspäin elokuun aurinkoisen sään ansiosta, sanoo toimitusjohtaja Ossi Paakki.

Tehdas Kokemäen lisäksi Lapualla

Kokemäen tehtaan lisäksi Finnamyl-konserniin kuuluu myös Lapuan perunatehdas, jonka koko tuotanto myydään paperiteollisuuden käyttöön.

Tärkkelysperuna kasvaa pääosin Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan pelloilla.

Kokemäellä valmistetaan, pakataan ja myydään perunatärkkelystä ja elintarvikkeita kaupan keskusliikkeille sekä elintarviketeollisuudelle. Myös osa Kokemäen tuotannosta myydään paperiteollisuuden tarpeisiin.

Lue seuraavaksi