Mikael Pentikäinen harkitsee eurovaaliehdokkuutta

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen kertoo, että puolue on käynyt useita keskusteluja mahdollisesta eurovaaliehdokkuudesta Helsingin Sanomien entisen päätoimittajan Mikael Pentikäisen kanssa. Hän on luvannut keskustalle, että harkitsee asiaa.

politiikka

Helsingin Sanomien entinen päätoimittaja Mikael Pentikäinen aikoo harkita eurovaaliehdokkaaksi lähtemistä.

- En ole tehnyt mitään päätöksiä mihinkään suuntaan. Olen luvannut keskustalle harkita asiaa niiin kuin kaikkia muitakin esillä olevia polkuja ja vaihtoehtoja.

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen kertoo, että puolue on käynyt useita keskusteluja mahdollisesta eurovaaliehdokkuudesta Pentikäisen kanssa.

- Jotakin keskustelua on jonnekin muuallekin ollut, mutta se on ollut ehkä vähän vähemmän vakavaa kuin keskustan suunnasta tullut yhteydenotto, Pentikäinen sanoo.

Pentikäinen ei osaa vielä sanoa, milloin aikoo tehdä päätöksen.

- En ole sitä suoralta kädeltä torjunut, mutta politiikkaan meneminen ei ole ilmoittautumisasia, vaan siihen liittyy niin monta tekijää, muun muassa se, onko tarvetta tai kysyntää. Sitäkin täytyy yrittää rauhassa selvitellä.

Pentikäisen mukaan puhetta on ollut eri vaaleista, mutta eurovaaliehdokkuus on ajankohtaisin.

Pentikäisen eurovaalipohdinnasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

"Pallo on Pentikäisellä"

Keskustan Laaninen perustelee kosiskeluja Pentikäisen suuntaan sillä, että "kaikki hyvät nimet kiinnostavat".

- Kun hän 30 vuotta sitten, tai yli 30 vuottakin taitaa olla aikaa, toimi keskustan piirissä, oli aika luonnollista, että hänen kanssaan keskusteluja ryhdyttiin käymään.

Laaninen sanoo, että pallo on nyt Pentikäisellä.

Pentikäiseltä kirja luottamuksesta

Otava kertoi keskiviikkona julkaisevansa ensi vuoden alkupuolella Pentikäisen kirjan Luottamus.

- Kun on koko ikänsä kirjoittanut, niin kevään tapahtumien jälkeen jostakin syystä luottamuksen teemaan halusi vähän tarkemmin syventyä. Sitten näitä ajatuksia laitoin myös paperille, ja tarina vei.

Pentikäisen mukaan kyseessä ei ole vaalikirja.

- Tätä pohdiskelua aloin tehdä jo ennen kuin eurovaalikeskusteluja on kunnolla käyty. Tämä on erillinen projekti, mutta totta kai se voi heijastua eri asioihin. Tämä on kirja aiheesta, jota pidän erittäin tärkeänä.