Poliittiset ryhmät ovat eri linjoilla kaupunginjohtajan asemasta

Keskustelu Jyväskylän kaupungin virkamiesjohdon taloudenhoidosta ja kaupunginjohtaja Markku Anderssonin asemasta jatkuu. Vasemmistoliitto sanoo kritiikille löytyvän sijaa. Kokoomus katsoo, ettei virkamiesjohdon arvosteluun ole aihetta.

Eila Tiainen
Kaupungintalon paraatiportaiden ikkunoista näkyy Rakentajatalo, jonne kaupunginjohto muutti remontin alta evakkoon kolmeksi vuodeksi.
Arvo Vuorela / Yle

Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtajan, sosiaalidemokraattien Riitta Mäkisen esittämä arvostelu Jyväskylän virkamiesjohtoa kohtaan jakaa poliittisia ryhmiä.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Eila Tiainen esittää kritiikkiä kaupungin virkamiesjohtoa kohtaan. Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Jaakko Selin puolestaan katsoo, että päätöksenteko toimii kaupungissa kohtuullisen hyvin.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Eila Tiainen asettaa kyseenalaiseksi kaupungin taloudenpidon.

- Virkamiesjohto ei ole hoitanut taitavasti talousasioita, kyllähän Anderssonin toiminnassa ja virkamiesjohdon toiminnassa on kritiikin paikka. Mekään ei aina ole oltu tyytyväisiä niihin otteisiin ja toimenpiteisiin, mitä johdossa on tapahtunut, toteaa Tiainen.

Kaupunginjohtaja Markku Anderssonin aseman kyseenalaistaminen ei saa kokoomusryhmästä tukea.

- Minä olen tästä eri mieltä: meillä on erittäin haastava syksy tulossa ja erittäin vaikeita asioita odottamassa. Tässä vaiheessa kaupunginjohtaja-shown pyörittäminen ei parantaisi päätöksenteon sujuvuutta, sanoo puolestaan Jyväskylän kaupunginvaltuuston kokoomusryhmän puheenjohtaja Jaakko Selin.

Kumpikin tukee kaupunginhallituksen puheenjohtajan Riitta Mäkistä.

- Meillä ole mitään moitittavaa Riitta Mäkisen toimista. Myös yhteistyö sosiaalidemokraattisen ryhmän kanssa on sujunut hyvin, sanoo Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Eila Tiainen.

- Ei tämä vaikuta hänen asemaansa millaan tavalla, tämä on normaalia demokraattista keskustelua, toteaa Selin.