Olympiakomitea täydensi kantaansa sateenkaarikynsistä

Suomen Olympiakomitean mukaan se noudattaa asiassa Kansainvälisen Olympiakomitean sääntöjä, jotka kieltävät poliittiset kannanotot.

urheilu

Suomen Olympiakomitea on tänään täydentänyt näkemystään niin sanotusta sateenkaarikynsi-kiellosta. Olympiakomitean mukaan se ei erikseen kiellä urheilijoilta sateenkaaren värisiksi maalattuja kynsiä olympialaisissa.

Suomen Olympikomitea sanoo, että se noudattaa asiassa Kansainvälisen Olympiakomitean sääntöjä, jotka kieltävät poliittiset kannanotot. Kansainvälinen Olympiakomitea on se, joka määrittelee, milloin kyseessä on säännöissä mainittu poliittinen kannanotto, sanoo puheenjohtaja Risto Nieminen tiedotteessa.

Suomen Olympiakomitea käsitteli eilisessä kokouksessaan seksuaalivähemmistöjen oikeuksia rajoittavaa lakia Venäjällä. Hallituksen päätökset ovat luettavissa Olympiakomitean verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun). Tänään komitea välitti vielä erikseen aiheeseen liittyvän tiedotteen (siirryt toiseen palveluun).

Torstaina muun muassa urheiluministeri Paavo Arhinmäki huomautti, ettei olympialiikkeen henkeen kuulu urheilijoiden ilmaisun- ja sananvapauden rajoittaminen.