Ministeri Ihalainen: TE-toimistojen ruuhkia helpotetaan lisähenkilöstöllä

Alkuvuonna aloitettujen TE-toimistojen uudistukset ovat työntekijäpuolen mukaan epäoonistuneet ja uudistettavaa on ollut liikaa. Nyt ongelmia yritetään paikata henkilöstön määrää lisäämällä. Keski-Suomen TE-toimistoon on luvassa 8 henkilötyövuotta lisää loppuvuodeksi.

työ- ja elinkeinotoimisto
Työministeri Lauri Ihalainen.
Yle

Työ- ja elinkeinoministeriö on päättänyt suunnata työllisyysmäärärahoja uusien työntekijöiden palkkaamiseen työ- ja elinkeinotoimistoihin. Valtakunnallisesti määrärahat mahdollistavat 68 henkilötyövuoden eli noin 200 uuden henkilön palkkaamiseen TE-toimistoihin loppuvuodeksi.

Keski-Suomen osalta tämänpäiväinen päätös tarkoittaa 8 henkilötyövuotta lisää loppuvuodeksi. Lisäksi TE-hallinnon puhelinpalveluita hoitavaan asiakaspalvelukeskukseen voidaan palkata 8 uutta henkilöä. – Lisähenkilöstöllä vastataan kasvaneeseen työttömyyteen. Uudet työntekijät mahdollistavat ruuhkien purkamisen sekä TE-toimistoissa että puhelinpalvelussa. Näin helpotetaan työntekijöiden tilannetta, työministeri Lauri Ihalainen linjaa. Puhelinpalveluita hoitavan asiakaspalvelukeskuksen henkilöstölisäys on pysyvä. Myös TE-toimistojen henkilöstölisäystä jatketaan todennäköisesti ensi vuoden työllisyysmäärärahoilla.