Keskisuomalaisen säästöt eivät harvenna Savon Sanomien ilmestymispäiviä

Keskisuomalainen Oyj käynnistää tehostamisohjelman mutta sen vaikutuksista yksittäisiin lehtiin ei vielä ole tietoa. Konserni julkaisee Pohjois-Savossa muun muassa Savon Sanomia, Iisalmen Sanomia, Warkauden Lehteä sekä useita paikallislehtiä.

Keskisuomalainen Oyj
Savon Sanomia pöydällä
Markku Malinen / Yle

Keskisuomalainen Oyj käynnistää tehostamisohjelman, jonka tavoitteena on tehostaa konsernin liiketoimintaa. Keskisuomalainen pyrkii toimilla vastaamaan tiukentuvaan markkinatilanteeseen ja muuttuviin mediamarkkinoihin.

Konserni julkaisee Pohjois-Savossa muun muassa Savon Sanomia, Iisalmen Sanomia, Warkauden Lehteä sekä useita paikallislehtiä. Konserni julkaisee myös kaupunkilehtiä muun muassa Iisalmessa ja Kuopiossa.

Keskisuomalainen Oyj:n Toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi ei vielä kommentoi säästöjen vaikutuksia yksittäisiin lehtiin. Toimitusjohtajan mukaan yhtään lehteä ei kuitenkaan aiota lakkauttaa. Ainakaan Savon Sanomien osalta myöskään ilmestymistiheyteen ei ole tarkoitus kajota.

- Jos ajatellaan jotain Savon Sanomia, pidän mahdottomana, että ilmestymispäiviin kajottaisiin, toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi sanoo.

Keskisuomalainen perustelee säästöohjelmaa medialiiketoiminnan muuttuneella markkinatilanteella, kuluttajakäyttäytymisen ja mediakäyttötottumusten muutoksella sekä pitkittyneellä taloudellisella taantumalla.

Tehostamisohjelma kattaa koko Keskisuomalainen Oyj-konsernin tytäryhtiöineen. Ohjelmassa yhdistetään Keskisuomalainen Oyj:n ja Suomen Lehtiyhtymän toiminta.