My Life with Liberace (Behind the Candelabra) on jännittävän kaksijakoinen elokuva

My Life with Liberace -elokuvan nimihenkilö Liberace, oli uransa aikana yli 60 miljoonaa levyä myynyt amerikkalainen showpianisti. Hänen tavaramerkkinään olivat klassisista kappaleista tehdyt, näyttävillä juoksutuksilla ryyditetyt, typistetyt versiot.

kulttuuri
Tähtiä.

Liberace oli tunnettu myös ylilyövistä, kitschisistä esiintymisasuistaan ja ylenmääräisistä kultakoruistaan. Liberacen elämän suuri salaisuus ja tragedia oli, että hän oli homoseksuaali ja eli aikana, jolloin julkisuuden henkilön astuminen ulos kaapista ei ollut mahdollista. Tämä elokuva kuvaa vuonna 1984 Aidsiin kuolleen Liberacen viimeisiä vuosia, jolloin hänen elämäänsä astui nuori ja komea Scott Thornson, jonka muistelmiin elokuva pohjautuu.

My Life with Liberacen on tuottanut arvostetuista tv-sarjoistaan tunnettu HBO ja elokuva on tehty nähtävästi melkoisen pienellä budjetilla. Tämä kamarinäytelmän oloinen elokuva keskittyy nimittäin lähes yksinomaan kuvaamaan kahden päähenkilönsä suhdetta. Mukana on toki muutama välttämätön lavakohtaus, joiden kautta myös Liberacea tuntematon katsoja saa käsityksen siitä, minkälaisia hänen esityksensä olivat. Muuten ulkomaailma jää tässä tarinassa lähes unohduksiin. Suurin osa ajasta vietetään Liberacen yltäkylläisessä, kitschmäisellä bling blingillä sisustetussa kartanossa, joka nostaa mieleen kuvia Michael Jacksonin asuinsijoista.

Luonteestaan johtuen elokuva lepää lähes täysin kahden pääosanesittäjänsä harteilla. Liberacena nähdään, tosimiesrooleistaan tunnetuksi tullut Michael Douglas. Douglasin Liberace on samaan aikaan osuvan ylitseampuva ja traaginen hahmo. Elokuvan toisessa suuressa roolissa, Libearcen nuorena toy boyna nähdään Matt Damon. Damon joutuu roolin myötä kasvamaan naiivista, ujosta maalaispojasta, liian paljon, liian nopeasti kokeneeksi mieheksi, joka helpon elämän väistämättä loppuessa, ei tiedä mitä elämällään tekisi.

_My Life with Liberace _on jännittävän kaksijakoinen elokuva. Se on samaan aikaan traaginen ja hauska kertomus yksinäisyydestä ja yltäkylläinen ja intiimi elokuva niin oman kuuluisuutensa kuin seksuaalisuutensa vangiksi jääneestä miehestä.

Elokuvaan liittyy vielä sellainen mielenkiintoinen piirre, että se tulee teattereihin ainoastaan Yhdysvaltain ulkopuolella. Joidenkin arvioiden mukaan tähän olisi syynä elokuvassa liian avoimesti ja myönteisesti esitetty homoseksuaalisuus, jota keskiverto amerikkalaisyleisö ei sulattaisi.