Hanna Ollikainen on Imatran Inkeri 2013

Uusi Imatran Inkeri on luontoihminen sekä yhdistysaktiivi. Hyvinkäällä syntynyt metsänhoitaja muutti perheineen Imatralle 20 vuotta sitten.

Imatra
Hanna Ollikainen seuraa Imatran Inkerinä Pia Rantasta. Ollikaisen sydäntä lähellä ovat luonto ja liikunta.
Yle Etelä-Karjala

Imatralainen Hanna Ollikainen houkuteltiin toisen asian varjolla Nuorkauppakamarin puheenjohtajan puheille. Asia olikin Inkeri-kosinta.

- Minut pyydettiin todistamaan allekirjoitusta. Paperissa lukikin, että tuletko Inkeriksi, nauraa Ollikainen.

Tilanne tuli yllätyksenä ja Ollikaisen piti lukea kahteen kertaa, että asia meni tajuntaan.

- Totesin, kun jonkun aikaa keskusteltiin, että eihän tästä saa tai voi kieltäytyä, Ollikainen sanoo.

"Olen yhdistysaktiivi"

Hanna Ollikainen on syntynyt ja käynyt koulunsa Hyvinkäällä. Lapsuuden kesät ja loma-ajat Ollikainen vietti mummolassa Rautionkylässä Imatralla. Ollikainen opiskeli metsänhoitajaksi 1980-luvulla Helsingissä. Hän on toiminut metsäalan opettajana Savonlinnassa ja Ruokolahdella.

Ollikainen muutti perheineen Imatralle Rautionkylään 20 vuotta sitten mummolta tyhjäksi jääneeseen taloon. 2000-luvun alusta alkaen Ollikainen on tehnyt työtä luonnon virkistyskäytön ja luontomatkailun kehittämisen parissa, työnantajinaan Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö ja Imatran Seudun Kehitysyhtiö.

Uusi Imatran Inkeri sanoo olevansa projekti-ihminen myös vapaa-ajallaan.

- Olen yhdistysaktiivi. Erityisesti Raution kaupunginosayhdistys on muodostunut minulle tärkeäksi yhteisöksi, sanoo Ollikainen.

Luonto näkyy Hanna Ollikaisen feresissä.
Inkerin feresi on aivan erityisellä tavalla kantajansa näköinen, kun pukuun käytetyn kankaan on suunnitellut Inkerin oma tytär.Yle Etelä-Karjala