1. yle.fi
  2. Uutiset

Säkylän kaislikoissa suhistiin ilman lupaa

Kaislikossa suhisee- tapahtuman järjestäjä jättivät meluilmoituksen tekemättä ympäristötoimiston kehotuksista huolimatta

Meluilmoitus

Säkylän Kaislikossa suhisee- tapahtuma on laiminlyönyt ympäristösuojelulain mukaisen meluilmoituksen tekemisen. Pyhäjärviseudun ympäristölautakunnan mukaan järjestäjät, Säkylän Yrittäjät ja Markiinaperinteen tuk,i jättivät meluilmoituksen tekemättä toistuvista kehotuksista huolimatta.

Lautakunnan mukaan meluilmoitus on tehtävä, koska tapahtumassa käytetään äänentoistolaitteita pitkälti kello 22:n jälkeen. Lautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan tiistaina.

Ympäristöpäällikön esityksen mukaan järjestäjät määrättäisiin tekemään Kaislikossa suhisee -tapahtumasta meluilmoitus uhkaksakon uhalla.

Korjaus jutun viimeiseen lauseeseen:

Ympäristöpäällikön esityksen mukaan Pyhäjärviseudun ympäristölautakunta määrää, että Kaislikossa suhisee-tapahtumasta, mikäli niitä tulevina vuosina järjestetään, on tehtävä ilmoitus Säkylän ympäristönsuojeluviranomaiselle. Jos meluilmoitusta ei tehdä, voi lautakunta asettaa määräyksen tehosteeksi uhkasakon.

Lue seuraavaksi