1. yle.fi
  2. Uutiset

Mika Myllylän kuolintietoja urkkineet poliisit käräjillä

Mika Myllylän kuolemansyyn tutkintatiedot olivat kiinnostaneet myös neljää vanhempaa konstaapelia Lahdessa. Syyttäjä vaati käräjillä poliiseille sakkoja, ja Myllylän omaiset esittivät kärsimyksestä korvausvaatimukset perjantaina.

Kotimaan uutiset
Mika Myllylä
YLE

Syyttäjä vaatii neljälle Päijät-Hämeen poliisissa työskentelevälle poliisimiehelle rangaistusta edesmenneen hiihtäjä Mika Myllylän kuolemaan ja hänen omaisiinsa liittyvien tietojen urkinnasta.

Syyttäjän mukaan kyse on henkilörekisteririkoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta ja vaatii kullekin poliisille 15 päiväsakkoa.

Mika Myllylän seitsemän omaista vaatii kukin kärsimyksestä 500 euroa. Poliisit olivat katsoneet salaisia tietoja toissa vuoden heinäkuussa kolmena perättäisenä päivänä.

Syytteen mukaan poliisien tehtäviin ei kuulunut työssään hakea Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren poliisilaitoksen rekistereissä Myllylää koskevia tietoja.

Oikeudessa poliisit kiistivät syytteet. Päijät-Hämeen käräjäoikeus antaa asiassa kansliatuomion.

Myllylän tietourkintajutussa on nostettu kaikkiaan 90 syytettä epäillyistä henkilörekisteririkoksista ja virkavelvollisuuden rikkomisista ympäri maata.

Lue seuraavaksi