Nokkakiven huvipuisto kasvatti taas kävijämääräänsä

Nokkakiven huvipuisto Lievestuoreella kasvatti kesän kävijämääräänsä lähes viidenneksellä viime vuodesta. Puisto keräsi runsaan kahden kuukauden kautensa aikana noin 27 000 kävijää. Puisto suunnittelee laajennuksia lähivuosina.

Kummitusjuna (Huvipuistolaite)
Nokkakiven huvipuistolaitteita.
YLE / Anssi Nikkilä

Nokkakivi tavoitteli 20 prosentin kasvua kävijämäärässä, mutta siihen ei aivan päästy.

- 17 prosenttiinkin täytyy olla tyytyväinen, mutta kun aikaisempina vuosina on kasvettu enemmänkin, niin ei yrittäjä voi liian tyytyväinen olla. Olemme kuitenkin saavuttaneet taloudellisen kannattavuuden, että kyse ei ole enää kalliista harrastuksesta, sanoo Nokkakiven toimitusjohtaja Lauri Vartiainen.

Vartiaisen mukaan tavoitteeseen olisi päästy mikäli heinäkuun toiseksi viimeisellä viikolla olisi ollut parempi sää, ja jos huvipuiston 200 000 euron investointi kummitusjunaan olisi valmistunut aikataulussa.

- Ihmiset jäivät jonkin verran kummitusjunaa odottamaan. Mutta investointi kannatti ehdottomasti, ja yleisö ja tekijät olivat tyytyväisiä. Katsomme nyt, saisimmeko kummitusjunaan erilaisia ajo-ohjelmia, että kuljettaja voisi säätää pelottavuusastetta kävijöiden iän mukaan. Ja ainakin täydennämme kummitusjunaa runsaasti uusilla hahmoilla, Vartiainen kertoo.

Kasvutavoitteet edelleen kovat

Nokkakivi on edelleen kasvuhakuinen, ja toimitusjohtaja uskoo, että potentiaalia on.

- Näyttäisi siltä, että jonkinlainen läpimurto on tehty, ja väkeä tulee kauempaakin. Emme kuitenkaan ole tuolla sadan kilometrin säteen ulkopuolella vielä tunnettuja, Vartiainen sanoo.

Puisto on kasvattanut kävijämääräänsä viime vuosina jopa neljänneksen vuosivauhtia.

- Onhan se selvää, että ei noin kova kasvu voi loputtomiin jatkua. Uskon kuitenkin, että vielä muutaman vuoden ajan ainakin tulee hyvää kasvua kun saadaan lisää tunnettuutta, Vartiainen uskoo.

Vuoristorata vai tukkijoki?

200 000 euron kummitusjunainvestointi ei ole jäämässä viimeiseksi panokseksi Nokkakiven sisällön kehittämisessä.

- Tarjontaa kasvatetaan varmasti, aina tulee isompaa ja isompaa kun taloudelliset resurssit antavat myöten. Vuoristoradat, tukkijoet ja vastaavat, kyllä ne kuuluvat huvipuiston peruskalustoon. Niitä alkaa meillekin jossain vaiheessa varmasti ilmestyä, Vartiainen lupaa.

Puistolla on jo alustavat suunnitelmat uusiksi laitteiksi seuraaville neljälle vuodelle. Ensi vuonna laajennetaan pienten lasten laitteella, suurempaa investointia tähtäillään kesäkauteen 2015.

- Kyllä meillä alustavia kaavailuja on tehty. Eivät insinöörit vielä ole lujuuslaskelmia tekemässä, mutta noita mainitsemiani laitteita on käyty keskusteluissa aika vakavasti. Kaikki riippuu kuitenkin siitä miten investointivaraa on, sanoo Vartiainen.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus