Vankilan asukkien yhteenotto vaati noin 30 kuolonuhria Boliviassa

Vallasta keskenään kiistelleiden vankien yhteenotto aiheutti rajun tulipalon.

Ainakin 29 ihmistä on kuollut vankien yhteenotossa Boliviassa. 50 loukkaantuneesta seitsemän on kriittisessä tilassa, kertovat vankilaviranomaiset. Kuolonuhrien määrä saattaa yhä nousta myös siiksi, että osa pahoin palaneista ruumiista voi olla löytymättä.

Tuhoisa tulipalo Palmasolan täpötäydessä vankilassa lähellä Santa Cruzia alkoi kahden kilpailevan vankiryhmän valtakiistana. Yhden asuinsiiven vangit räjäyttivät varhain perjantaiaamuna propaanikanisterin toisessa vankilasiivessä. Paikallisen radiokanavan mukaan vankilassa myös ammuskeltiin.

Viranomaisilta kesti yli neljä tuntia saada tilanne hallintaansa. Runsaat 250 vankia evakuoitiin. Vielä keskipäivällä taivaalle nousi savupilari, vaikka viranomaiset olivat kertoneet, että tuli oli sammutettu.

Vankilanjohtaja Alberto Aracena vahvistaa, että vangit ottivat yhteen siitä, kuka vankilassa komentaa. 3 500 vangin Palmasola on käytännössä pitkälti vankien kontrolloima. Suurin osa asukeista on tutkintavankeja, jotka odottavat oikeudenkäyntiä.