Marseillen asukkaat kutsuvat Batmanin kitkemään rikollisuutta

Väkivallasta kärsivän ranskalaiskaupungin asukkaat ovat pettyneitä perinteisten lainvalvojien toimiin rikollisuuden kitkemisessä. Tänä vuonna Marseillessa jengien yhteenotoissa on kuollut jo 13 ihmistä.

Ulkomaat
Batman
Warner Bros. Ent.

Marseillen asukkaat ovat kyllästyneen poliisin ja poliitikkojen kyvyttömyyteen kitkeä kaupungissa rehottava rikollisuus. Ryhmä huolestuneita marseillelaisia on luonut vetoomuksen sen puolesta, että Gotham Cityn viittasankari Batman saataisiin ranskalaiskaupunkiin taistelemaan rikollisuutta vastaan, kertoo uutiskanava France 24.

Vetoomus lepakkomiehen saamiseksi kaupunkiin tehtiin sen jälkeen, kun kuuden ministerin hätäkokous Marseillen tilanteesta päättyi tuloksettomana.

- Se on aina sama juttu. Kun se sopii heille, poliitikot ovat yhtäkkiä huolestuneita. Sitten puolet heistä palaa Pariisiin ja puolet unohtaa, sanoo vetoomuksen valmistelussa mukana ollut Jean-Baptiste Jaussaud.

- He lupasivat meille lisää poliiseja. He jopa ehdottivat armeijan lähettämistä. Seuraavaksi he varmaan puhuvat Batmanin kutsumisesta apuun, Jaussaud lisää.

Marseille on viime vuosina kärsinyt useista ammuskeluista, jotka liittyvät huumekauppaan. Viime torstaina eläkeläinen kuoli, kun hän yritti estää kahta miestä pakenemasta näiden ryöstettyä tupakkakaupan Marseillen esikaupunkialueella. Yksi henkilö on pidätetty epäiltynä surmasta.

Tämän vuoden aikana Marseillessa on tehty 13 murhaa, jotka liittyvät jengien välienselvittelyihin. Kriitikoiden mielestä Ranskan hallitus ei huomioi kaupungin perimmäisiä ongelmia, joita ovat köyhyys, korkea työttömyys ja vähemmistöjen syrjäytyminen.