Karjalatalossa kohtaa koko elämän kirjo

Helsingin Käpylässä sijaitsevassa Karjalatalossa huokuu historia ja karjalaisuuden henki. Talkookeittiössä valmistuu tuhansia piirakoita vuosittain. Millaista on nykypäivän karjalaisuus? Tule mukaan opastetulle kierrokselle.

Karjalan tasavalta
Karjalatalon aula Käpylä
Yle Etelä-Karjala
Karjalatalo Käpylässä
Karjalatalo Helsingissä valmistui liki 40 vuotta sitten kaikkien karjalaisten kokoontumispaikaksi. Sen sokkeloista huokuu historia ja löytyypä talon uumenista myös Piirakkamestari numero 1.
Karjalatalon aula Käpylä
Punaiset tiilet koristavat Karjalatalon aulaa.Yle Etelä-Karjala

Jos karjalaisuudesta on kyse, ei piirakoita voi sivuuttaa. Niitä paistuu tuhansittain myös Helsingin Käpylässä, jossa sijaitsee Karjalatalo. Se on Karjalan Liiton ylläpitämä rakennus, joka tarjoaa kävijöille juhla- ja harjoitustiloja sekä tietoa karjalaisuudesta.

Kirjaston uumenista löytyy useita pitäjälehtiä sekä karjalaista kirjallisuutta. Ravintolassa taas maistellaan niin perinteisiä kuin uudempiakin ruokia.

Karjalan Liitossa on noin 40 000 jäsentä. Hallituksen puheenjohtajana toimii ensimmäistä kertaa nainen – Marjo Matikainen-Kallström.

- Karjalaisia on arvioitu olevan Suomessa noin 1,5-2 miljoonaa, sanoo toiminnanjohtaja Satu Hallenberg.

Karjalaisuus siis koskettaa monia meistä. Se on hyvä syy astua sisään Karjalatalon uumeniin ja kuunnella "opastettu kierros".