Jyväskylä Sinfonia levyttää ahkerasti

Jyväskylä Sinfonia on ahkeroinut ääniterintamalla. Orkesterilta ilmestyy tänä vuonna peräti neljä levyä. Tuorein äänite sisältää Domenico Cimarosan oopperoiden alkusoittoja.

kulttuuri
Jyväskylä Sinfonia levytyksessä Hankasalmen kirkossa
Jyväskylä Sinfonia levytyksessä Hankasalmen kirkossa kesällä 2009YLE Keski-Suomi / Jarkko Riikonen

Jyväskylä Sinfonia on levyttänyt ahkerasti. Orkesterilta on ilmestynyt tänä vuonna levyllinen Felix Mendelssonin viulukonserttoja, juuri ilmestyi levyllinen Domenico Cimarosan oopperoiden alkusoittoja, ja loppuvuoden aikana on tarkoitus julkaista vielä kaksi levyä: latvialaisen nykysäveltäjän Peteris Vasksin huilukonserton ensilevytys sekä maailman ensilevytys Saverio Mercadanten (1795-1870) aiemmin tuntemattomasta huilukonsertosta.

Domenico Cimarosa eli 1700-luvun jälkipuoliskolla Napolissa. Hän oli omana aikanaan suosittu säveltäjä, mutta on jäänyt suurimmalta osin unohduksiin. Hän sävelsi kymmeniä oopperoita, joita ei ole juurikaan levytetty. Sinfonian levyllä kuullaan kahdeksan oopperan alkusoitot.

Sinfonia ei ole uurastanut äänityksiään tänä vuonna, vaan äänityksen jälkeen levyä saatetaan työstää jopa vuosia. Esimerkiksi Cimarosa -levy on äänitetty jo vuonna 2011.

Jyväskylä Sinfonian normaali julkaisutahti on ollut kaksi levyä vuodessa.