Tällä viikolla helikoptereita Kymenlaakson taivaalla sekä päivällä että yöllä

Utin jääkärirykmentin helikopteripataljoonan pimeälentokoulutus kestää perjantaihin saakka. Lentoja on noin sadan kilometrin säteellä Utin lentokentästä ja lennot ajoittuvat iltayhdeksän ja aamuneljän välille.

Kotimaa
NH90-kuljetushelikopteri.
Puolustusvoimat

Utin jääkärirykmentti harjoittelee Kymenlaaksossa tällä viikolla perjantaihin saakka. Helikopteripataljoonalla on pimeälentoja noin sadan kilometrin säteellä Utin lentokentästä. Lennot ajoittuvat kello 21.00–4.00 väliselle ajalle.

Lentojen aikana pyritään välttämään taajaan asuttuja alueita. Pimeälentoja lennetään NH90-kuljetushelikoptereilla ja MD500-kevythelikoptereilla.

Saman aikaisesti eli tällä viikolla järjestetään Utin jääkärirykmentin sotaharjoitus Valtatie 12:n eteläpuoleisella alueella, joka rajoittuu lännessä Iitin Sääksjärveen, idässä Kymijokeen ja etelässä Elimäkeen. Harjoitusalueella on helikopteritoimintaa kaikkina vuorokauden aikoina. Helikopterit lentävät ajoittain matalalla ja ne tekevät myös maastolaskuja.

Sotilasosastot liikkuvat alueella helikopterien lisäksi ajoneuvoilla ja jalan. Sotilailla on käytössä aseet ja paukkupatruunoita, sekä valopistooleja ja käsivalaisuraketteja, joiden ammukset saattavat nousta yli 50 metrin korkeuteen.

Lisäksi helikopterit harjoittelevat syyskuun ensimmäisellä viikolla 4.– 6.9. merilento- ja meripelastustoimintaa Haminan, Kotkan ja Helsingin edustalla. Lennot tapahtuvat päivisin valoisaan aikaan.